Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Мігрант

"Мігрант" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 18.10.2023

"Мігрант"


 Сидить араб Мухаммед навпочіпки на тротуарі на бульварі Курфюрстендамм у Берліні і від нудьги плює на землю через велику дірку в гнилих зубах. Раптом перед ним з'являється маленька чарівна фея з райдужними крилами за спиною і каже:

—Я соціалістична соціальна фея Герехтігайт! Я прилетіла, щоб виконати будь-які твої три бажання!

—Подивися фея Герехтігайт, яка у мене велика дірка у роті! Я хочу, щоб мені вилікували та вставили всі зуби!

Не встиг Мухаммед вимовити ці слова, як відразу ж вийшов закон про безкоштовне лікування та протезування зубів для соціальних іноземців, і його рот засяяв білою голлівудською усмішкою.

—Я дуже сумую фея Герехтігайт за своїми чотирма дружинами і п'ятнадцятьма дітьми, а також за батьками, братами і сестрами, батьками-братами-сестрами моїх дружин! Я хочу, щоб ми всі жили разом у власному приватному будинку, і щоб грошей завжди було вдосталь!

Не встиг Мухаммед порахувати до п'яти, як опинився у власному відремонтованому приватному будинку! На столі — текст закону про возз'єднання сімей для соціальних іноземців, а також банківські роздруківки з відомостями про щомісячну допомогу від держави, яка надходила на банківську картку. Будинок повністю мебльований та оснащений електроприладами відповідно до закону про допомогу у придбанні меблів та побутової техніки для соціальних іноземців.

Щасливий Мухаммед просто вже не знає, чого йому ще попросити у доброї феї Герехтігайт, адже одне бажання ще в нього залишилося. І він попросив:

—Хочу добра фея Герехтігайт, стати нарешті справжнім німцем. Не лише за громадянством. Хочу бути блакитнооким блондином, і щоб мене звали Фріц Шульц!

Не встиг він закінчити свою фразу, як все зникло, і він виявив що знову сидить навпочіпки і плює від нудьги на землю крізь велику дірку в гнилих зубах.

—Що трапилося? — спитав він з подивом у феї Герехтігайт.

—Як не соромно, вам пане Шульце, клянчити допомогу у держави! Ви працездатний чоловік і маєте піклуватися про себе самі! Йдіть і шукайте собі роботу!




Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!