Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Музикант в підземному переході

"Музикант в підземному переході" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 15.10.2023

"Музикант в підземному переході"



   Субота. День. Я швидко йду по підземному переходу на станції метро "Майдан Незалежності" і раптом чую попереду гучну музику і бачу спереду великий натовп людей.

Мені стає дуже цікаво і я підходжу ближче до людей. Я починаю орудуючи ліктями енергійно протискуватися вперед через щільний натовп людей щоб побачити що ж там таке цікаве відбувається.

Нарешті з третьої спроби мені вдається протиснутися вперед у перший ряд.

Я бачу перед собою високого, стрункого чоловіка середніх років зі світлим курчавим волоссям одягнутого в коричневу шкіряну куртку з металевими заклепками і сині потерті джинси з латками на колінах, з коричневим ковбойським капелюхом лихо заломленим на голові, який віртуозно грає на акустичній гітарі.

Чоловік грає на гітарі... язиком перед великим натовпом людей.

Один чоловік поруч зі мною уважно слухає його, а потім жартуючи питає в музиканта: 

—"А чи не може він це ж саме зіграти членом на роялі?".

—"Ех, якби ж я міг грати членом на роялі, то певно б не стояв тут в підземному переході граючи на гітарі для перехожих, а був би президентом України і сидів би на вулиці Банковій 11", - відповів йому так само жартуючи музикант в ковбойському капелюсі.

Натовп людей буквально розриває від сміху і я теж сміюся разом з ним, а потім оминаю натовп і йду далі по своїх справах.






Кінець 


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!