Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Переляк

"Переляк" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 09.09.2023

"Переляк"



  Дмитро військовий, сержант 72 ОАБр йшов у своїх справах дорогою з дитячого садка, куди перед цим він завів свою маленьку дочку Кіру. Він йшов і думав про своє, прокручуючи в голові недавню телефонну розмову з командиром і машинально шукав у кишенях цигарки, які вже закінчилися. Назустріч йому по дорозі йшов молодий чоловік у чорній футболці, синіх шортах і чорних шкіряних сандалях на босу ногу, на вигляд і за невпевненою ходою типовий наркоман зі стажем і копирсався вказівним пальцем у носі.

—Молодий чоловіче, у вас випадково цигарка не знайдеться ввічливо звернувся до наркомана Дмитро порівнявшись з ним.

Але на його щирий подив наркоман скорчивши на обличчі перелякану гримасу підняв руки вгору над головою будиночком і відскочивши від Дмитра на два метри назад, різко розвернувся і з усіх ніг кинувся тікати від нього.

—Та, що це з ним таке подумав стоячи на місці Дмитро розгублено дивлячись услід наркоману, що щосили тікав від нього по дорозі.

—Напевно, в нього глюки від наркоти і він прийняв мене за якогось монстра з фільму жахів чи комп'ютерної гри вирішив Дмитро.

—Потім йому прийшла у голову думка, що наркоман, можливо, прийняв його за військкома і злякався вирішивши, що йому зараз на вулиці вручать повістку у військкомат.

—Так, цілком можливо, що він побачивши на мені військову форму подумав що я йому зараз вручу повістку у військкомат чи потягну туди силою подумав Дмитро.

—Що ж це таке відбувається в нашій країні з чоловіками, що молоді чоловіки, побачивши десь людей у військовій формі, кидаються від них тікати?

—Це ж ненормально.

—Так не повинно бути.

—Ця поведінка негідна справжнього чоловіка.

Похитавши несхвально головою, Дмитро продовжив йти по дорозі далі у своїх справах.

















































































Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!