Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Перепливти Тису

"Перепливти Тису" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 28.03.2024

"Перепливти Тису"



   Віктор плив проти течії активно працюючи руками і ногами в крижаній воді, намагаючись темною ніччю перепливти Тису, щоб потрапити до Румунії.

—Ще трохи і я буду в ЄС.

—Я стану насправді вільною людиною і не буду більше боятися за своє життя.

—Там в ЄС я почну будувати своє життя з чистого аркуша думав він.

Дитяче рожеве надувне коло, яке Віктору на прощання люб'язно дав "провідник", несподівано для нього стало здуватися. Очевидно, коло було старим і дірявим і погано тримало повітря.

—От чорт забирай виматюкався Віктор.

Раптом він почув дзижчання дрона-розвідника над собою і підняв голову, намагаючись розгледіти в темному нічному небі дрон-розвідник, але як не намагався так нічого і не побачив.

Вдалині почувся звук моторного човна.

—Мене помітили і вже вислали за мною погоню подумав Віктор.

—Потрібно плисти ще швидше ніж я пливу зараз вирішив він і ще активніше почав працювати руками і ногами щосили намагаючись збільшити швидкість руху у крижаній воді.

Звук моторного човна швидко наближався до нього.

—Я не можу дозволити їм зловити себе після усіх бід через які я пройшов з відчаєм подумав Віктор.

Віктор повернув голову назад і побачив темний силует моторного човна із озброєними автоматами українськими прикордонниками, які швидко мчали на моторному човні по воді прямо до нього.

Він ще швидше і активніше запрацював руками і ногами в крижаній воді відчайдушно намагаючись відірватися від погоні, що з кожною хвилиною невблаганно наближалася до нього.

Один із українських прикордонників у моторному човні почав щось агресивно кричати йому в гучномовець.

Віктор не чув слів, а тільки низький, грубий і роздратований тембр голосу прикордонника. Від крижаної води йому холодом немов кайданками сковувало руки і ноги, але Віктор несамовито працював руками і ногами з останніх сил, пливучи назустріч своїй особистій свободі.

—Боже, дай мені сил перепливти Тису і потрапити до Румунії з розпачом думав Віктор з останніх сил працюючи руками і ногами в крижаній воді.

Раптом все тіло його немов електрична блискавка пронизала сильна судома і він каменем пішов під воду, ставши двадцятою за рахунком жертвою підступної річки Тиси.



Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!