Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > П'ять копійок

"П'ять копійок" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 19.10.2023

"П'ять копійок"



  Коли мені було всього 5 років я з мамою грали в гру "Буратіно та лисиця Аліса". Я був простодушним Буратіно, а моя мати Галина Григорівна була хитрою і підступною лисицею Аліса.

Я ховав від неї п'ять радянських копійок у роті, а моя мати Галина Григорівна вдавала вигляд, що хоче їх у мене відібрати.

Бачачи як моя мати Галина Григорівна тихо підкрадається до мене, щоб несподівано схопити мене за праву ногу я засміявся і ненароком проковтнув монету п'ять копійок, яку весь час тримав у роті.

Монета стала в мене впоперек горла і я почав бліднути і задихатися.

Я добре пам'ятаю як моя мати Галина Григорівна тоді смертельно злякалася, але не розгубилася, а прожогом кинулася на кухню і швидко розбивши в чашку два сирі курячі яйця дала мені їх випити. Я випив залпом з чашки сирі яйця і вони проштовхнули монету з горла вниз стравоходом у шлунок.

Пам'ятаю потім, як моя мати Галина Григорівна три дні поспіль старанно перевіряла мій кал у туалеті на предмет знаходження в ньому цих злощасних п'яти копійок. На третій день я сходив у туалет і моя мати виявила у калі ці п'ять копійок. Вони були повністю зеленого кольору, мабуть, в результаті агресивної дії соляної кислоти шлункового соку. Мати помила їх водою з-під крана і я поклав їх у свою дитячу свиню-скарбничку на згадку.

Ця свиня-скарбничка і досі стоїть у мене зверху на шафі як пам'ять про дитинство.




Кінець



PS. Шановні батьки, якщо ви граєте з дітьми в якійсь жваві ігри контролюйте весь процес гри, щоб не дай Боже з вашою дитиною не сталося лихо.


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!