Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Поїздка в маршрутці на дачу

"Поїздка в маршрутці на дачу " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 31.05.2023

"Поїздка в маршрутці на дачу"



  У понеділок 29 травня 72-річна пенсіонерка Лідія Миколаївна їхала зі своїм 7-річним онуком Дмитром до себе на дачу. Об 11 годині дня вона прийшла на порожню зупинку маршрутки № 441 і була першою, бо маршрутка яка поїхала перед цим забрала усіх людей із зупинки. Через п'ять хвилин до неї почали підходити різні люди, питаючи в неї хтось їде на сади і займати за нею чергу. Через півгодини за Лідією Миколаївною вже була сформована довга черга із сорока людей. Об 11 годині 57-ій хвилині дня до зупинки під'їхала маршрутка № 441 і черга порушилася. Люди, що стояли останніми в черзі на маршрутку, стали активно рватися вперед нахабно відштовхуючи ліктями від дверей маршрутки тих, хто прийшов раніше за них. Лідію Миколаївну з онуком Дмитром бурхливий натовп людей відтіснив у кінець черги і вони насилу увійшли до переповненої людьми маршрутки. Увійшовши в маршрутку Лідія Миколаївна виявила, що майже всі місця в маршрутці вже зайняті людьми, які прийшли значно пізніше за неї. Тільки у самому кінці маршрутки залишалися незайнятими два останні місця. Біля них у проході стояла міцна 55-річна жінка з чорним пластиковим відром, у якому була розсада помідорів. Можна пройти звернулась до неї Лідія Миколаївна. Жінка вдала, що не почула ввічливе прохання Лідії Миколаївни.

Лідія Миколаївна ще раз повторила їй своє прохання.

Жінка вдала, що знову не почула ввічливе прохання Лідії Миколаївни і голосно покликала до себе свого чоловіка. Тоді Лідія Миколаївна протиснулася повз жінку і сіла на сидіння сама, посадивши поряд на сидіння свого 7-річного онука Дмитра.

—Що ви пхаєтесь підскочив лаятися до 72-річної пенсіонерки Лідії Миколаївни чоловік міцної 55-річної жінки на вигляд типовий відставний військовий на пенсії.

—Ви моїй дружині всю розсаду помідорів зламали кричав на неї бризкаючи слиною з рота відставний військовий на пенсії.

—Я ввічливо спитала двічі у вашої дружини можна пройти, а вона не вважала за потрібне мені відповідати відповіла йому спокійно Лідія Миколаївна.

—Ви нахабно відпихнули мою дружину, щоб самій сісти на сидіння разом зі своїм онуком агресивно кричав на Лідію Миколаївну відставний військовий на пенсії.

—Але ви ж чоловіче сильніші за 7-річну дитину і можете постояти відповіла йому спокійно Лідія Миколаївна.

—Ваш онук вже великий хлопчик і сам може постояти. А старшим людям треба поступатися місцем у маршрутці підтримала відставного військового та його дружину 63-річна жінка з черги.

—Я викликала б поліцію і висадила б з маршрутки таку скандальну бабусю разом із онуком підтримала її 45-річна жінка з черги.

Вся черга в маршрутці як один стала на захист міцної 55-річної жінки та її чоловіка відставного військового.

—От бачиш Дмитро, треба швидко заходити в маршрутку і швидко займати місце собі і мені, бо інакше тобі ніхто з людей місцем не поступиться і їхатимеш всю дорогу стоячи тихо сказала йому на вухо бабуся Лідія Миколаївна.

—Що з цієї дитини виросте з такою "зухвалою" бабусею не вгамовувалась ніяк 63-річна жінка з черги.

Черга в маршрутці ще довго не вгамовувалася обговорюючи поведінку "зухвалої" бабусі з онуком, але Лідія Миколаївна вже не звертала на це жодної уваги.

Лідія Миколаївна з онуком Дмитром вийшли з маршрутки на зупинці біля Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 і пропустивши вперед міцну 55-річну жінку з розсадою помідорів у чорному пластиковому відрі з її чоловіком відставним військовим на пенсії, повільно пішли дорогою повз заправку "ОККО" до себе на дачу.





Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!