Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Пресконференція

"Пресконференція" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 01.11.2023

"Пресконференція"



 Якось прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зібрав у великій залі журналістів для пресконференції.

—"Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє України",- заявив він сидячи в кріслі і обводячи поглядом журналістів, що сиділи перед ним на стільцях і записували кожне його слово.

—"Україна молода і демократична європейська країна місце якої в ЄС і НАТО",- заявив він журналістам.

—"Після закінчення війни Україна стане повноправним членом ЄС та НАТО і відіграватиме провідну роль у Європі",- заявив він журналістам.

—"Ми вже чимало зробили в цьому напрямку. Основні зусилля Уряду спрямовані на три головні завдання: забезпечення нашої армії усім необхідним, забезпечення макрофінансової стабільності та стійкості економіки, швидке відновлення нашої країни",- заявив він журналістам.

—"В Уряді є прогнози зростання економіки України до 2028 року",- заявив він журналістам.

—"Отже за розрахунками Мінекономіки номінальний ВВП України через 5 років досягне 6 трлн. грн, річна інфляція буде на рівні 4%, а прожитковий мінімум для непрацездатних осіб через 5 років прогнозується у розмірі 2 798 грн, мінімальна зарплата - 8 319 грн, мінімальна пенсія буде 40% від мінімальної зарплати і становитиме 3327,6 грн",- заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль журналістам.

—"Це все добре звучить в теорії і про номінальний ВВП у 6 трлн. грн і про зростання мінімальної зарплати до 8319 грн, але скільки в 2028 році коштуватиме буханець пшеничного хліба для пересічного українця",- запитав у нього один з журналістів в окулярах, що сидів на стільці навпроти нього.

—"Ви з якого телеканалу",- різким тоном запитав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у журналіста в окулярах, що посмів його перервати.

—"Я з п'ятого телеканалу",- відповів йому журналіст в окулярах.

—"Гей, охороно, виведіть його з зали",- закричав роздратований прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Я ж казав не пускати сюди жодних журналістів з п'ятого телеканалу", - закричав охороні роздратований прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Ви не маєте права. Це порушення моїх конституційних прав на свободу слова",- закричав йому у відповідь журналіст в окулярах.

Охорона швидко підскочила до неугодного журналіста і, схопивши його під руки, силоміць вивела його з зали.

—"Ще в когось з журналістів є запитання до мене", - запитав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у притихлих і переляканих журналістів, що сиділи перед ним на стільцях.

Запитань ні в кого з них більше не було.

—"Ну якщо запитань до мене ні в кого з журналістів немає, то тоді я оголошую пресконференцію завершеною", - сказав звертаючись до журналістів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, різко встаючи зі свого крісла.

—"Слава Україні",- сказав він звертаючись до журналістів які теж почали вставати зі своїх стільців.

—"Героям Слава", - відповіли йому перелякані журналісти.



Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!