Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Продам електричний автомобіль зі штучним інтелектом

"Продам електричний автомобіль зі штучним інтелектом" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 23.03.2023

"Продам електричний автомобіль зі штучним інтелектом"...


  От дивись Ігоре, який в мене "металевий, чотириколісний кінь" у гаражі стоїть сказав Валерій відчиняючи пультом дистанційного керування двері свого гаражу, вмикаючи світло і показуючи своєму приятелю Ігореві свій новий електричний автомобіль Chrysler Airflow.

— О Боже мій, та це ж концепт-кар Chrysler Airflow, як тобі Валерію вдалося його придбати?

—В мене Ігоре, є зв'язки з "потрібними людьми" у компанії "FCA US LLC".

—Я б Валерію, охоче придбав би собі такий автомобіль.

—Хочеш я продам тобі Ігоре, цей автомобіль?

—Це напевно буде дуже дорого?

—За 50 штук баксів тобі Ігоре продам.

—Це дуже гарний автомобіль, з електричним приводом, керування автоматизоване за допомогою штучного інтелекту (ШІ) який запам'ятовує усі звички свого власника.

—А навіщо тоді Валерію, ти хочеш продати такий чудовий автомобіль?

—Бо він Ігоре, мені вже відверто набрид!

—Як може Валерію набриднути такий чудовий автомобіль?

—Скажу тобі чесно Ігоре, він мені з недавніх пір зовсім перестав подобатися.

—Як може Валерію перестати подобатися такий прекрасний автомобіль?

—Ігоре, за п'ятдесят штук баксів його у мене візьмеш?

—Я би взяв Валерію, але сума для мене завелика.

—А чому ж ти все таки Валерію його продаєш?

—І ще по такій ціні, ну якщо не секрет?

—Добре, я розповім тобі Ігоре, як приятелю свій секрет, чому я його продаю.

—Я придбав цей автомобіль півроку тому у одного свого знайомого який працює у компанії "FCA US LLC".

—Цей автомобіль мені тоді дуже сподобався. Ще б пак. Новий і футуристичний дизайн, електричний привід, штучний інтелект який керує роботою усього автомобіля...

—Я не врахував лише один нюанс...

—Цей автомобіль запам'ятовує усі звички свого власника і автоматично виконує його дії...

—В процесі експлуатації автомобіля виявилося що цей автомобіль їздить лише на червоне світло світлофора і через це мене вже тричі зупиняли патрульні і складали на мене протокол...

—А що ти смієшся Ігоре?

—Автомобіль копіює звички свого попереднього власника який любив порушуючи правила дорожнього руху ганяти на автомобілі на червоне світло світлофора, і через це я одного разу на автомобілі ледь в аварію не потрапив, коли він на повній швидкості підрізав автобус "Богдан".

—Тобі смішно Ігоре?

—А от мені Ігоре, тоді було зовсім не смішно, коли я проскочив ледь не зачепивши автобус "Богдан" дзеркалом свого автомобіля.

—Я тоді Ігоре ледь інфаркт не отримав з переляку...

—Потім згодом виявилося що цей автомобіль має ще деякі інші "нюанси" поведінки...

—Його попередній власник був страшенним бабієм і не пропускав жодної гарної жінки чи дівчини...

— От, уяви собі ситуацію їду я якось на цьому автомобілі разом з дружиною і дітьми у вихідний день у центр міста за покупками, а попереду по тротуару гарна молода дівчина в топі і джинсах йде і автомобіль сам до неї під'їзджає, пригальмовує і механічний запис голосу людини з автопілоту пропонує їй підвезти її куди їй треба...

—Дівчина червоніє від збентеження, я теж червонію від сорому, дружина червоніє від злості, а діти на задньому сидінні витріщаються здивовано на мене. 

—Я починаю вибачатися перед дівчиною, що це машина сама винувата, що нею керує штучний інтелект (ШІ), а моя розлючена дружина в цей час вискакує з машини, підбігає до дівчини, вчеплюється їй руками в волосся і починає привселюдно її бити, бо думає що та дівчина моя коханка. 

—Я вискакую з машини, підбігаю до них, намагаюся розняти бійку між дружиною і дівчиною і сам теж отримую "на горіхи" від дружини.

—Навколо нас починає збиратися натовп людей, які з цікавістю дивляться на бійку між моєю дружиною і дівчиною, фотографують їх на смартфон і викладають відео на Тік-ток.

—Хтось з них з рештою викликає по мобільному телефону поліцію і вона приїздить і всіх нас забирає до поліцейського відділку для детального з'ясування усіх обставин бійки. 

—Через три години жорсткого допиту у поліцейському відділку поліцейські нас нарешті відпускають, бо потерпіла дівчина пожалівши дітей відмовляється подавати позовну заяву про побиття її моєю дружиною і ми з дружиною і дітьми нарешті їдемо додому.

—Тобі знову смішно Ігоре?

—А я б подивився на тебе, як би ти сміявся після трьох годин допиту у поліцейському відділку.

—Але це ще квіточки Ігоре...

—Якось приїхав я на автомобілі на роботу і поставив його на парковці для співробітників нашої компанії і пішов на нараду до президента компанії. 

—Сиджу на нараді і раптом на вулиці роздається гучний жіночий стогін як при оргазмі...

—Ох, ох, ох, ох, о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-ох стогне невідомий жіночий голос в екстазі...

—І тут вібрує мій мобільний телефон у кишені штанів і мені приходить смс від охоронця парковки, що у моїй машині гуде охоронна сигналізація!

—Уви собі Ігоре, що штучний інтелект (ШІ) сам поставив жіночий стогін мені в якості сигналу охоронної сигналізації, бо попередній власник машини любив трахатися з жінками у машині...

—Ну, я прочитавши смс схоплююсь з місця і вибачаючись перед присутніми на нараді колегами вибігаю з конференц-залу і біжу стрімголов до ліфтів. 

—Вибігаю я на вулицю, підбігаю до своєї машини і нервуючи з третьої спроби вимикаю пультом нарешті кляту охоронну сигналізацію і повертаюся назад...

—Проходячи мимо поста охоронця парковки я питаю в нього якого ж Біса спрацювала охоронна сигналізація в моїй машині.

—А він мені відповідає, що на мою машину зверху залізла кішка і через це спрацювала охоронна сигналізація, а кішка злякалася гучних звуків сигналізації і втекла.

—Ніколи не чув щоб охоронна сигналізація в машині звучала як жіночі крики при оргазмі сказав мені охоронець парковки.

—Ви самі собі такий сигнал сигналізації встановили з цікавістю спитав він у мене.

—Ні, це не я.

—Це штучний інтелект (ШІ) на основі звичок попереднього власника встановив цей сигнал, бо попередній власник був бабієм і возив дівчат у машині відповів йому я.

—А, я зрозумів відповів він мені хитро посміхаючись, від чого я одразу ж почервонів від сорому.

—Я повернувся на нараду у пригніченому стані і після закінчення наради я неодноразово помічав на собі якійсь дивні погляди колег, які про щось шепотілися за моєю спиною і одразу ж замовкали як тільки я до них підходив щоб з'ясувати в чому ж річ...

—Одного разу я таки підслухав розмову двох моїх колег по роботі, які обговорювали мене в коридорі не знаючи, що я їх підслуховую сховавшись за ксероксом.

—Один із моїх колег розповідав іншому, про те що він став свідком того як моя дружина Ірина била на вулиці якусь молоду дівчину, яка імовірно була моєю коханкою, а той колега слухав, скрушно хитав головою і час від часу вставляв одну і ту ж фразу " бідна його дружина".

—Я не стримався і вийшовши з-за ксероксу став перед ними і звинуватив їх у розповсюдженні неправдивих брудних пліток про мене і мою родину.

—Ну як не правдивих, коли я там був в натовпі людей і все знімав на відео для Тік-току відповів мені мій колега по роботі.

—Я відповів йому, що це не те що він подумав і взагалі я не зобов'язаний перед ним виправдовуватися, а за розпорядження про мене брудних пліток на роботі серед колег я подам на нього позов до суду "про відшкодування моральної шкоди".

—Після цього я розвернувся і гордо пішов геть.

—З того часу я вирішив, що треба продати цей клятий автомобіль, бо через нього у мене усі ці біди почалися і в родині і на роботі.

—Купиш у мене його Ігоре, за сорок штук баксів?

—Ні.

—А за тридцять штук баксів купиш?

—Ні.

—А за двадцять штук баксів купиш?

—Ні.

—А за десять штук баксів купиш?

—Ні.

—А за п'ять штук баксів купиш?

—Після того що ти мені розповів я Валерію, його навіть даром не хочу.

—Ех, даремно я тобі Ігоре всю правду про нього розповів скрушно зітхнув Валерій.

—Ох, доведеться мені і далі шукати на нього покупця сказав Валерій вимикаючи світло і зачиняючи пультом дистанційного керування двері свого гаражу.




Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!