Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Роздуми про життя після смерті

"Роздуми про життя після смерті " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 20.01.2023

"Роздуми про життя після смерті"


... Загалом немає жодних свідчень того що потойбічне життя після смерті існує, як немає інших свідчень про неможливість цього.

На мою суб'єктивну думку, а я стою на позиціях атеїзму і віри в науку життя після смерті не існує. Зі смертю тіла гине і "душа" людини. Взагалі те, що ми маємо звичку називати "душею" то є генетично обумовлений тип будови нашої нервової системи і особливості роботи нашого мозку. Зі смертю мозку вмирає і наша "душа". А як же існування Бога та диявола? А Бог та диявол - в нас самих. Ми щодня свідомо і підсвідомо здійснюємо тисячі різних вчинків якими ми пишаємося і за які нам буває соромно. Бог та диявол - це різні сторони нашого характеру обумовлені типом будови нашої нервової системи та характером мозкової діяльності. Коли людина поводиться добре, про неї кажуть що в неї "янгольський характер". А коли погано, то кажуть що в людину "вселився диявол". А як же Віра в Бога? На мою думку Віра в Бога ще не означає доброчесності людини. Згадайте лише про інквізицію! Скільки людей було спалено живцем на багаттях інквізиції, бо вони ставили під сумнів "ідею Бога" і продукували нові наукові знання про людину і Всесвіт. До речі у 1559 році було засновано «Індекс заборонених книг», яким здійснювалася цензура друкованих видань всього західного християнського світу.

А як же безсмертя "душі" ? А "душа" померлої людини - безсмертна у спогадах про вчинки цієї людини близькими, колегами та друзями! Поки про неї пам'ятатимуть і згадуватимуть до тих пір вона буде безсмертною у спогадах інших людей!
















































Кінець 

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!