Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Слава Україні

"Слава Україні " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 07.03.2023

"Слава Україні"


 ...Його з усіх боків оточили російські військові відрізавши йому усі шляхи для відступу і йому нікуди було тікати. Але навіть якби у нього і була б можливість втікти від них, то він би нізащо у світі не скористався б цим. Це було б зовсім не по чоловічому, ганебно і жалюгідно повернутися до них спиною і тікати з усіх сил від своїх заклятих ворогів. Він міг би таким чином зберегти собі життя, але поки б жив на білому світі, ніколи б не пробачив би собі такого ницого вчинку. 

Тільки подивись якого гарного "хохла" ми спіймали, майже як зграя гончих собак дикого зайця загнали в пастку голосно похвалився хтось з російських військових.

По рядам російських військових відразу ж пішли грубі, гучні смішки.

Хтось із них дістав з кишені військової куртки смартфон і увімкнувши камеру на смартфоні почав знімати відео з військовополоненим "хохлом" щоб потім викласти це відео у тік-тоці і отримати лайки від підписників.

-"Хохол" ти з якої бригади ЗСУ будеш спитав у нього з цікавістю командир роти російських військ.

Він промовчав повністю проігнорувавши запитання від російського командира.

-Ти "хохол", що німий чи глухий дуже розлютився на нього командир роти російських військ.

-Чого "хохол" мовчиш ?

-А ну "хохол" відповідай коли до тебе звертаються!

Він продовжував вперто мовчати і з презирством дивитися прямо в очі російським окупантам.

На нього грізно дивилися десятки чорних автоматних дул, але він всеодно не злякався.

По рядам російських військових пройшлися поодинокі смішки.

Командир роти російських військ раптом відчув себе цілковитим ідіотом, бо цей беззбройний, нескорений "хохол" не підкорився його наказу і "опустив" його "авторитет" в очах численних підлеглих "нижче плінтуса".

-На коліна "хохол" крикнув йому осатаніло ображений такою зухвалою поведінкою українського бійця командир роти російських військ, але він не послухався і з презирством дивлячись смерті в обличчя неспішно дістав з кишені військової куртки та запалив свою останню в житті цигарку.

Він повільно затягнувся своєю цигаркою і випустив цигарковий дим через лівий кутик рота.

-На коліна "хохол", зірви з себе шеврон з українським прапором і голосно кричи "Слава росії" та "Слава путіну" крикнув йому розлючений такою зухвалою поведінкою українського бійця командир роти російських військ. 

-"Слава Україні" голосно та чітко промовив український боєць дивлячись з презирством прямо в обличчя озвірілих російських окупантів.

-Здохни с#ка закричав йому у відповідь бризкаючи слиною з рота оскаженілий від люті командир роти російських військ.

-Різко клацнули затвори численних російських автоматів і дзвінку тишу лісу перервали гучні звуки автоматних черг.

-Тра-та-та-та-та-та-та-та-та луною відгукнулися звуки чисельних автоматних черг у лісі і беззбройний, молодий український Герой впав на мерзлу землю з широко відкритими очима.

-Про що він думав в свою останню мить життя?

-Про свою залишену в селі стареньку матір, яка з надією чекала на повернення свого любого сина живим та неушкодженим з війни?

-Чи може про свою кохану жінку, яку залишив вдома збираючись на війну з росіянами?

-А може він думав про майбутню Україну, яка обов'язково Переможе підступного ворога - росію, розквітне і відбудується після закінчення кривавої російсько-української війни ?

-Про рідну Україну, яка згодом стане повноправним членом Європейського союзу і НАТО, в якій через багато років будуть жити нові, щасливі, красиві і усміхнені люди майбутнього, які не знатимуть достеменно що таке криваві жахи війни?

Він лежав мертвий з широко відкритими очима на мерзлій, рідній, українській землі грізний, незламний і так і непереможений російськими окупантами, як справжній Гідний Син України, бо можна легко вбити фізичне тіло людини, але ніяк не можна вбити безсмертну людську душу.

І безсмертна душа його відділившись від своєї тлінної фізичної оболонки оточена з усіх боків білими, ошатними янголами з крилами полинула до Бога славлячи Україну у своїх щирих молитвах !


Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!