Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Смерть під колесами автомобіля

"Смерть під колесами автомобіля" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 26.10.2023

"Смерть під колесами автомобіля"


  Ця історія сталася в одному з сіл Львівської області 13 жовтня 2023 року.

Імена головних героїв змінені автором оповідання.

Петро, 55-річний мешканець села Крехів о п'ятій годині ранку виїхав з дому на роботу на машині і на лівому повороті раптово виявив посередині дороги молоду дівчину, що нерухомо лежала в порваному одязі з травмою голови.

Петро швидко вийшов з машини, не заглушаючи двигуна і підійшов до дівчини.

Сівши навпочіпки біля неї Петро обережно помацав рукою пульс у неї на шиї і виявив його повну відсутність.

Тіло дівчини було холодним на дотик, у суцільних переломах, саднах і синцях.

Петро дістав з кишені куртки смартфон і викликав поліцію.

Слідчо-оперативна група приїхала на місце страшної знахідки через п'ятнадцять хвилин після дзвінка.

Поліцейські прискіпливо допитали Петра і потім відпустили його, взявши у нього номер телефону і паспортні дані.

Поки криміналісти та судмедексперти ретельно оглядали труп молодої дівчини, слідчий поліції Сергій Михайлович вирішив тим часом обійти найближчі двори, щоб опитати місцевих жителів чи не бачили вони чогось чи когось підозрілого. Раптом серед них знайдеться випадковий свідок, здатний розповісти поліції про те, що тут сталося.

Обійшовши кілька найближчих дворів, слідчий поліції Сергій Михайлович таки знайшов такого випадкового свідка. Ним виявився самотній 67-річний пенсіонер Ігор Володимирович, який страждав на безсоння та полюбляв сидіти допізна на кухні, пити чай з печивом і дивитися з вікна на освітлену вечірніми ліхтарями тиху вулицю.

Пенсіонер Ігор Володимирович наливаючи по чашках гарячий чай, розповів слідчому поліції, про те, що бачив у вікно кухні, як близько першої години ночі повз його будинок на великій швидкості проїхав бежевий автомобіль ВАЗ-2102 з молодим хлопцем за кермом.

—Я тоді не надав цьому великого значення, адже зараз багато молодих хлопців так ганяють, але зараз я думаю що водій автомобіля був у паніці і від чогось тікав сказав слідчому поліції Сергію Михайловичу пенсіонер Ігор Володимирович.

—Був у паніці задумливо перепитав у нього слідчий поліції Сергій Михайлович відпиваючи гарячий чай з чашки.

—Безумовно так. Молодий чоловік гнав машину, так що скріпіли колеса, ніби за ним чорти з пекла гналися, відповів йому пенсіонер Ігор Володимирович.

—Чорти з пекла кажете?

—Так.

—Ну, дякую вам за допомогу і за частування чаєм сказав йому слідчий поліції Сергій Михайлович допиваючи чай з чашки і встаючи з-за столу.

—Завжди радий допомогти поліції відповів йому пенсіонер Ігор Володимирович.

Слідчий поліції Сергій Михайлович вийшов з будинку пенсіонера Ігоря Володимировича і пішов до криміналістів та судмедекспертів, які до сих пір працювали на місці події.

—Ну ви щось цікаве дізналися запитав він у криміналістів.

—Дівчину на смерть переїхала машина і вона мертва як мінімум з першої години ночі відповів йому один з криміналістів на ім'я Віктор.

—Так, Вікторе, я це знаю, відповів йому слідчий поліції Сергій Михайлович.

—Звідки Сергію Михайловичу, ви це знаєте щиро здивувався той.

—Я щойно розмовляв з тутешнім пенсіонером Ігорем Володимировичем, який стверджує, що бачив у вікно кухні, як близько першої години ночі повз його будинок на великій швидкості проїхав бежевий автомобіль ВАЗ-2102.

Час смерті дівчини збігається з часом появи на вулиці цього автомобіля, відповів йому слідчий поліції Сергій Михайлович.

—Так, Сергію Михайловичу, цілком можливо, що це і є автомобіль нашого вбивці відповів йому криміналіст Віктор.

—Треба буде оголосити його у розшук, сказав вголос слідчий поліції Сергій Михайлович.

Закінчивши свою роботу криміналісти зібрали свої речі та поїхали, а труп молодої дівчини судмедексперти завантажили у "труповозку" та повезли до бюро СМЕ.

Сівши в машину, слідчий поліції Сергій Михайлович поїхав до себе на роботу.

На роботі він дав своїм колегам з національної поліції орієнтування на пошук бежевого автомобіля ВАЗ-2102 з характерними ушкодженнями передньої частини капота та бампера.

Невдовзі по зробленій фотографії поліцейські з'ясували ім'я, прізвище та адресу проживання загиблої дівчини. Їй виявилася 19-річна мешканка сусіднього села Бучми на ім'я Тетяна, яка жила разом з батьками.

У ході проведених слідчих дій слідчими поліції було встановлено, що вночі 22-річний водій Іван мешканець села Бучми, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, керував бежевим автомобілем ВАЗ-2102, а його знайома загибла 19-річна дівчина Тетяна під час руху перебувала на капоті зазначеного транспортного засобу. Під час різкого проходження лівого повороту водієм, вона не втрималася на капоті машини і впала на проїжджу частину дороги прямо під колеса машини, отримавши травму голови, від якої миттєво померла на місці події. 

Водій Іван побачивши труп Тетяни і злякавшись кримінальної відповідальності вирішив не викликати поліцію, а по тихому втікти з місця події.

Автомобіль бежевий ВАЗ-2102 поліцейські невдовзі розшукали на одному з СТО куди його привіз ремонтувати власник та вилучили автомобіль на штрафмайданчик. Івана, водія транспортного засобу було затримано поліцією за місцем свого проживання, а суд скоро обере йому запобіжний захід.

Слідчі поліції, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від п'яти до десяти років.



Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!