Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Вчителька від Бога

"Вчителька від Бога " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 25.07.2023

"Вчителька від Бога"


    Кажуть люди є просто вчителі, а є "вчителі від Бога" для яких вчити дітей це не просто робота, за яку вони отримують гроші від держави, а справжнє душевне покликання. Такі вчителі дають своїм учням не просто необхідні знання, а й частинку своєї душі.

Мені дуже пощастило, що в моєму житті були такі вчителі та вчительки.

Однією з них була моя шкільна вчителька з математики Надія Олександрівна, яка мене навчала математики з першого по четвертий клас.

В першому класі я дуже не любив математику і ридав розмазуючи сльози і соплі по обличчю, коли мене змушували брати підручник з математики в руки і вчити додавання і віднімання.

На першому нашому занятті вчителька математики Надія Олександрівна запропонувала мені вирішити просту задачу від 5 відняти 3.

Я подумав та швидко відповів їй що від 5 відняти 3 буде 4.

Надія Олександрівна запропонувала мені вирішити цю задачу використовуючи долари США.

—Стасе, у тебе в кишені було 5 доларів США, а ти витратив 3 долари США. Скільки доларів у тебе залишилося?

А я дивився на неї порожнім поглядом і нічого їй не казав.

Я не знав, що таке долари США і вони мені були тоді нецікаві.

Тоді бачачи мою індиферентність Надія Олександрівна запропонувала мені вирішити цю задачу використовуючи замість доларів США шоколадки.

—Стасе, у тебе було 5 шоколадок, а ти з'їв 3 шоколадки. Скільки шоколадок у тебе лишилося?

Тут у мене загорілися очі, тому що шоколадки я любив і я швидко відповів їй, що якщо від 5 шоколадок відняти 3 шоколадки, то залишиться 2 шоколадки.

—Ти молодець Стасе, сказала мені Надія Олександрівна похваливши мене за правильно вирішену задачу.

Я відразу відчув себе дуже розумним раз я вирішив задачу правильно і я відразу ж підбадьорився і далі став краще намагатися вирішувати задачі щоб заслужити похвалу і пошану від вчительки математики.

Таким чином вчителька математики Надія Олександрівна підібрала "ключик" до мене і перетворила нудні шкільні заняття з математики в захоплюючу цікаву гру на шоколадки, на жуйки, на Кока-Колу, на піцу.

Вона змусила мене повірити у свої власні сили і заохотила до навчання і пізнання нового. І далі навчаючись у старших класах школи і потім навчаючись в Київському Національному Університеті Будівництва і Архітектури я з азартом вирішував складні завдання з математики і вирішуючи їх з вдячністю і теплотою в серці згадував про свою першу вчительку математики Надію Олександрівну, що змусила мене повірити в себе і відкрила мені двері у чарівний світ науки.



Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!