Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Випадок при посадці до автобусу

"Випадок при посадці до автобусу" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 26.11.2023

"Випадок при посадці до автобусу"



  78-річний пенсіонер Ігор Володимирович сидів на лавці на зупинці автобуса №23 і неквапливо чистив складним ножем велике зелене яблуко.

До нього підійшла жінка похилого віку на вигляд приблизно 65-ти років одягнена в чорну нейлонову куртку та сині джинси.

—Доброго дня ввічливим тоном привіталася з ним жінка похилого віку.

—Доброго дня відповів їй усміхнувшись Ігор Володимирович.

—Ви автобус №23 чекаєте запитала у нього жінка похилого віку.

—Так. Чекаю. Я на нього спізнився буквально на п'ять хвилин і ось терпляче сиджу на зупинці і чекаю на нього відповів їй Ігор Володимирович, продовжуючи чистити зелене яблуко складним ножем.

—А давно автобус пішов запитала у нього жінка похилого віку.

—Пішов приблизно сорок хвилин тому відповів їй подивившись на свій наручний годинник "Vostok" Ігор Володимирович доїдаючи яблуко і ховаючи свій складний ніж у кишеню куртки.

—Тоді я буду за вами в черзі на автобус сказала Ігорю Володимировичу жінка похилого віку і сіла на лавку поруч з ним.

Через п'ять хвилин до них підійшла молода 29-ти річна жінка в білому спортивному "пуховику" та чорних джинсах з двома маленькими дівчинками 3-х і 5-ти років одягненими у однакового фасону бузкові "пуховики" та сині джинси і зайняла чергу на автобус за жінкою похилого віку. 

Ще через три хвилини до них підійшла сімейна пара: 43-річний чоловік у вовняному сірому пальті та синіх штанах, його 38-річна дружина у спортивному зеленому "пуховику" та синіх джинсах та 14-річний син-підліток у чорному "пуховику" і синіх джинсах з великими чорними бездротовими навушниками "JBL" на голові. Вони зайняли чергу на автобус за молодою 29-ти річною жінкою з двома маленькими дівчинками 3-х і 5-ти років.

Через сім хвилин до них підійшли троє дівчат 18-ти, 20-ти та 22-х років одягнені в різного кольору і фасонів "пуховики" та джинси. Вони зайняли чергу на автобус за сімейною парою.

Ще через дві хвилини до них підійшов молодий 32-річний хлопець у синьому "пуховику" та синіх джинсах з електронною цигаркою в руці. Він став осторонь інших людей і мовчки курив свою електронну цигарку випускаючи в холодне повітря кільця ароматного диму.

Ще через десять хвилин до зупинки під'їхав автобус №23 і люди забувши про чергу блискавично кинулися до дверей автобуса. Водій автобуса №23 відчинив двері і людський натовп увірвався в салон і кинувся швидше займати пасажирські місця для сидіння.

Ігоря Володимировича, який був першим у черзі на посадку до автобусу, енергійний людський натовп відтіснив назад. Коли Ігор Володимирович сідав до автобусу, його боляче штовхнув ліктем у живіт молодий 32-х річний хлопець у синьому "пуховику" та синіх джинсах з електронною цигаркою в руці, який прийшов на зупинку останнім, але при посадці до автобусу опинився поперед нього в черзі.

—Молодий чоловіче, це неввічливо лізти вперед до автобуса без черги сказав йому Ігор Володимирович.

—Та, пішов ти на хуй дід відповів йому нахабний молодий 32-х літній хлопець у синьому "дутику" та синіх джинсах з електронною цигаркою в руці.

—Та, як ви смієте молодий чоловіче! Я... я... я "ветеран праці", "відмінник освіти", "заслужений будівельник" закричав йому у відповідь Ігор Володимирович.

—Свої колишні "заслуги" дід засунь собі у дупу відповів йому нахабний молодий 32-річний хлопець у синьому "пуховику" та синіх джинсах з електронною цигаркою в руці.

Розлютившись від такого неймовірного хамства Ігор Володимирович вихопив з кишені куртки свій складний ніж яким раніше чистив зелене яблуко і розкривши його лезо, всадив ніж по саму рукоятку у бік нахабного молодого хлопця.

Хлопець схопився за бік і, похитнувшись, повільно осів на асфальт перед автобусом.

Ігор Володимирович зайшов до салону автобуса і став у дверях, оскільки всі місця для сидіння вже давно були зайняті іншими людьми.

Водій автобуса №23 зачинив вхідні двері і автобус рушив по маршруту.

А хлопець з ножем у боці так і залишився лежати на асфальті перед автобусною зупинкою, стікаючи кров'ю.




Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!