Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Все треба робити вчасно

"Все треба робити вчасно " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 03.12.2023

"Все треба робити вчасно"



  Є таке народне прислів'я:— "дорога ложка до обіду". Воно про те, що все у житті потрібно робити вчасно. Дуже часто в житті так буває, що доля дає людині один шанс із тисячі: отримати грошовий приз, заробити багато грошей, або зробити стрибок у кар'єрі, а людина не використовує цю щасливу нагоду і назавжди втрачає шанс змінити своє життя на краще.

У 90-ті роки мій покійний батько Іван Тимофійович займався індивідуальним підприємництвом, роблячи проекти водопровідних мереж для різних міст України з урахуванням перспективи розвитку житлового будівництва.

Якось одного дня моєму батькові Івану Тимофійовичу особисто зателефонував мер міста Саки, щоб запропонувати йому роботу — зробити проект розрахунку водопровідних мереж для міста Саки за 5 тисяч доларів США.

Тоді у 90-ті роки 5 тисяч доларів США були просто величезною сумою грошей, та й сьогодні це все ще значна сума для більшості пересічних українців.

—Я не можу вам зараз робити проект розрахунку водопровідних мереж міста, бо я зараз дуже зайнятий і пишу монографію, відповів меру міста Саки мій батько Іван Тимофійович.

Коли через півроку написавши і видавши свою монографію мій батько Іван Тимофійович сам зателефонував меру міста Саки, щоб запропонувати свої послуги з розробки проекту водопровідних мереж для міста, то з подивом дізнався від мера, що грошей у бюджеті на це більше немає.

—Та, як же так? — Ви ж самі пропонували мені роботу щиро здивувався мій батько Іван Тимофійович.

—Я дійсно пропонував вам роботу, але це було півроку тому і з тих пір обставини змінилися і грошей на це у бюджеті міста більше немає різким тоном, відповів моєму батькові мер міста Саки.

—А може, у майбутньому гроші у вас з'являться? — запитав у нього з надією в голосі мій батько Іван Тимофійович.

—Це навряд чи, бо самі розумієте економічна криза усюди куди не кинь оком відповів йому різким тоном мер міста Саки.

Більше ніколи він моєму батькові Івану Тимофійовичу роботу не пропонував.




Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!