Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Заповідник для "великих" злочинців

"Заповідник для "великих" злочинців" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 29.07.2023

"Заповідник для "великих" злочинців"


    4 листопада 2022 року до Києва з офіційним візитом приїхав міністр юстиції Німеччини Марко Бушман. Він зустрівся з міністром юстиції України Денисом Малюською. Сторони обговорили одне з одним розвиток міжнародно-правового співробітництва, а також напрацювання спільних рішень щодо створення спеціального трибуналу для розслідування військових злочинів, скоєних РФ в Україні та відшкодування збитків, завданих агресією РФ в Україні. Глави відомств також обговорили між собою питання підтримки України на шляху до її членства у ЄС. Обговорюючи судову реформу розпочату в Україні міністр юстиції Німеччини Марко Бушман поставив міністру юстиції України Денису Малюсьці дуже незручне питання: "Чому у вас Денисе, в Україні у в'язницях сидять здебільшого лише "дрібні" злочинці, які вчинили незначні злочини для суспільства ці так звані "дрібні хижаки" — шакали і гієни, а "великі" злочинці, які вчинили тяжкі злочини для суспільства так звані "великі" і "небезпечні хижаки" - вовки, тигри і леви ходять у вас на свободі?

—Марку, у нас в Україні створено новий експериментальний пілотний проект, відповів йому навіть не збентежившись міністр юстиції України Денис Малюська.

—А що це Денисе, за експериментальний пілотний проект?

—Ми Марку, в рамках цього експериментального пілотного проекту вирішили відмовитись від традиційних в'язниць для "великих" злочинців.

—Це як?

—Розвиваючи Марку, вашу аналогію з дикими хижими тваринами ми вирішили, що не поміщатимемо "великих" і "небезпечних" хижаків у клітки за грати як у зоопарку, а спостерігатимемо за ними в природних умовах як у заповіднику.

—Заповідник для "великих" злочинців?

—Саме так, Марку!

—Але ж Денисе, це ж дуже ризиковано!

—Та, ні Марку, ризик тут як раз мінімальний.

—Ми за ними цілодобово спостерігаємо, контролюємо кожен їхній крок і в разі чого, ми можемо негайно їх заарештувати і посадити у в'язницю.

—Але ж поки ви Денисе, їх у в'язницю не саджаєте?

—Поки що Марку, в цьому немає особливої потреби.

—Ми Марку, поки що за ними спостерігаємо в природних умовах.

—Ага, як за дикими хижими тваринами в заповіднику?

—Так, саме так, як за дикими хижими тваринами в заповіднику.

—Хм, а це дуже цікава ідея. Я розповім  Денисе, про неї своєму керівництву. Можливо, навіть ми її у вас запозичимо для себе сказав йому міністр юстиції Німеччини Марко Бушман.

—Да без проблем Марку. Користуйтесь собі на здоров'я, відповів йому міністр юстиції України Денис Малюська по-дружньому поплескавши його по плечу.

Попрощавшись з ним міністр юстиції Німеччини Марко Бушман поїхав назад до Німеччини.




Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!