Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Засідання Уряду

"Засідання Уряду" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 01.11.2023

"Засідання Уряду"


   Якось на засіданні Уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поскаржився на недостатню фінансову допомогу Україні від країн-партнерів.

—"Останнім часом країни-партнери дають нам фінансову допомогу в недостатньому обсязі, а нам потрібні інвестиції в економіку для забезпечення макрофінансової стабільності та стійкості економіки,” – заявив він членам Уряду.

—"І ось перед нами гостро стоїть питання, де нам взяти ці інвестиції", - поставив він питання перед членами Уряду.

—"Можна буде виставити на продаж державні підприємства", - запропонувала йому міністр економіки України Свириденко Юлія Анатоліївна.

—"Гарна думка Юліє Анатоліївно", - похвалив її прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Можна змусити населення України витягнути свої заощадження з-під матраців і змусити його інвестувати гроші в економіку країни", - запропонував йому міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"Та, Сергію Михайловичу, які можуть бути заощадження у зубожілого, потерпілого від війни населення України", - парирувала йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Та не скажіть Юліє Анатоліївно. За даними НБУ за 3-й квартал 2022 року обсяг готівкової іноземної валюти поза банківською системою України становив близько 107 млрд доларів в еквіваленті.

Оцінка НБУ включала в себе заощадження населення на "чорний день" і тіньову економіку", - сказав їй міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"А на чому базуються ці розрахунки НБУ", - запитала у нього з цікавістю міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Розрахунки базуються на експертних оцінках вивезення валюти туристами, оплати тіньового імпорту, ввезення валюти трудовими мігрантами тощо", - відповів їй міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"А свіжіші дані у вас є" - запитала у нього з цікавістю міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"На жаль особисто у мене немає, але я можу уточнити якщо хочете", - відповів їй міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"Зрозуміло", - відповіла йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"А як ви Сергію Михайловичу, пропонуєте змусити населення України витягнути свої заощадження з-під матраців і змусити його інвестувати гроші в економіку країни", - запитав у нього прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Я пропоную підвищити податки, підвищити тарифи на електроенергію, воду і газ, підвищити акциз на бензин і тоді населення дістане з-під матраців свої сховані на "чорний день" долари США і почне їх обмінювати на гривні і таким чином в економіку України інвестується додаткова іноземна валюта від населення", - сказав йому міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"Ви Сергію Михайловичу, схоже забули про ціни на продукти харчування, ліки, проїзд у громадському транспорті та ритуальні послуги", - подражнила його міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Ви маєте рацію Юліє Анатоліївно, з підвищенням тарифів на електроенергію, воду і газ і підвищенням акцизу на бензин ціни на продукти харчування, ліки, проїзд у громадському транспорті та ритуальні послуги теж зростуть", - відповів їй серйозним тоном міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"Знаєте, мені дуже подобається ваша ідея Сергію Михайловичу", - відповів йому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Ваша ідея Сергію Михайловичу, заслуговує на окрему увагу і детальне опрацювання", - відповів йому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Нумо Сергію Михайловичу. Даю вам своє схвалення. Зробіть усі необхідні економічні розрахунки та принесіть мені подивитися,” – відповів йому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Добре",- відповів йому міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.



Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!