Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Засідання Уряду-2

"Засідання Уряду-2" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 01.11.2023

"Засідання Уряду-2"


   Якось на засіданні Уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поскаржився на дефіцит кваліфікованих робітників та спеціалістів для відбудови України після закінчення російсько-української війни.

—"Ми вже зараз спостерігаємо зростаючий дефіцит робочої сили за певними спеціальностями", - заявив він членам Уряду.

—"І ось перед нами гостро стоїть питання, де нам взяти ці дефіцитні робочі кадри", - поставив він питання перед членами Уряду.

—"Треба буде повернути з Європи всіх українських біженок з дітьми назад до України після закінчення російсько-української війни", - запропонувала йому міністр економіки України Свириденко Юлія Анатоліївна.

—"Гарна думка Юліє Анатоліївно", - похвалив її прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Це буде непросто зробити. Вони там у Європі заробляють мінімум 1,5 тис євро на місяць, а в Україні зароблятимуть від сили 300–400 євро на місяць”, - сказала їй міністр соціальної політики Оксана Іванівна Жолнович.

—"Вони шановна Оксано Іванівно, повернуться назад в Україну як милі, адже у них тут усіх залишилися родичі та їх майно", - відповіла їй міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"А якщо вони не захочуть повертатися назад в Україну, щоб працювати тут за копійки?", - запитав у неї міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"А хто ж їх думку питатиме?", - відповіла йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Ми їх усіх шановний Сергію Михайловичу, примусово повернемо назад до України відбудовувати її після закінчення війни", - відповіла йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"А яким чином ми їх назад повернемо?", - запитав він з цікавістю у міністра економіки України Юлії Анатоліївни Свириденко.

—"Ми активно діятимемо через мережу наших консульств в Європі і створюватимемо їм усілякі штучні бюрократичні перепони для подальшого проживання і роботи в Європі, щоб біженки з дітьми масово поверталися назад в Україну працювати за копійки на відбудову України", - відповіла йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Це розумно",- похвалив її прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"У нас зовсім немає іншого виходу", - сказала йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Нам потрібна буде дешева кваліфікована робоча сила у великій кількості, яка за копійки відбудовуватиме Україну після закінчення російсько-української війни, замість десятків тисяч убитих і покалічених на війні українських чоловіків", - сказала йому Юлія Анатоліївна Свириденко.

—Хто ж ще так багато і сумлінно працюватиме за копійки і носитиме залізничні шпали, укладатиме асфальт, оратиме землю, працюватиме на заводах, навчатиме дітей у школах та вузах?

—Ви шановна Оксано Іванівно чи, можливо, ви шановний Сергію Михайловичу?

—"Це зрозумійте мене будь-ласка колеги, наш єдиний шанс на порятунок країни у нинішній ситуації",- сказала членам Уряду присутнім на засіданні міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Добре, я схвалюю вашу ідею Юліє Анатоліївно, зробіть усі необхідні економічні розрахунки і принесіть мені подивитися", - відповів їй прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Добре", - відповіла йому міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.



Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!