Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Засідання Уряду-3

"Засідання Уряду-3" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 01.11.2023

"Засідання Уряду-3"


   Якось на засіданні Уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поскаржився колегам на складну демографічну ситуацію в Україні.

—"Після закінчення війни необхідно буде покращувати демографічну ситуацію в Україні", - заявив він членам Уряду.

—"Шановні колеги, якими будуть Ваші пропозиції з цього приводу", - запитав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у членів Уряду.

—"Виконавчий директор Українського інституту майбутнього, колишній радник Глави МВС Вадим Денисенко нещодавно у Facebook запропонував: "зробити заборону на виїзд чоловіків з України на 3 роки після закінчення війни" і я думаю, що він абсолютно правий у ситуації, що склалася", - відповіла йому міністр економіки України Свириденко Юлія Анатоліївна.

—"Так, Юліє Анатоліївно, я читав про це у Facebook. Це, до речі, дуже цікава і цінна думка", - відповів їй прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Це ж грубе порушення 33 статті Конституції України", - сказала їй з обуренням міністр соціальної політики Оксана Іванівна Жолнович.

—"Шановна Оксано Іванівно, Конституція України передбачає можливість обмеження прав і свобод людини за певних умов. Та й втручання у права людини можливе, якщо воно здійснюється на підставі закону, переслідує легітимну мету та пропорційне до обставин (постулати практики ЄСПЛ)”, – відповіла їй міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"А ми точно йдемо в Європу, або можливо, ми рухаємося назад в УРСР", - запитала у неї міністр соціальної політики Оксана Іванівна Жолнович.

—"Це тимчасова і вимушена міра, що зумовлена необхідністю збереження української нації",- відповіла їй міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"До речі, а чому тоді не зобов'язати окремим прийнятим Верховною Радою України законом усіх неодружених українських чоловіків репродуктивного віку примусово одружитися і завести як мінімум 5 дітей з метою забезпечення сталого демографічного розвитку України," -запитала з іронією в своїх колег міністр соціальної політики України Оксана Іванівна Жолнович.

—"Шановна Оксано Іванівно, Ваш уїдливий сарказм тут зовсім недоречний, або ми тимчасово на 3 роки обмежимо права усіх чоловіків на виїзд з України, або ж ми просто не збережемося як нація" - відповів їй міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"А я маю до Вас питання шановний Сергію Михайловичу, чому ми повинні діяти грубими тоталітарними заборонами, а не підвищенням соціальних стандартів якості життя населення, щоб воно добровільно хотіло залишитися жити в Україні", - запитала в нього міністр соціальної політики Оксана Іванівна Жолнович.

—"Мені здається, що це питання до Вас шановна Оксано Іванівно, Ви ж у нас міністр соціальної політики України", - відповів їй різким тоном міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

—"Але, Ви ж у нас міністр фінансів України шановний Сергію Михайловичу", - відповіла йому з іронією міністр соціальної політики Оксана Іванівна Жолнович.

—"Шановна Оксано Іванівно, підвищення соціальних стандартів якості життя населення України - це питання тривале, яке займе ще не одне десятиліття, а нам потрібно зберегти українську націю вже зараз", - відповіла їй твердим голосом міністр економіки України Юлія Анатоліївна Свириденко.

—"Я повністю згоден з думкою шанованої Юлії Анатоліївни", - сказав міністру соціальної політики Оксані Іванівні Жолнович прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

—"Я особисто вважаю, що ідея, яку в Facebook запропонував виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, заслуговує на особливу увагу з нашого боку і потребує детального всебічного вивчення та опрацювання", - сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль звертаючись до членів Уряду.



Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!