Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Зелені яблучка

"Зелені яблучка" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 10.07.2023

"Зелені яблучка"


   Десь приблизно два роки тому літня 83-річна жінка з 5-річним онуком посадили біля метро "Оболонь" маленький саджанець яблуньки. Щодня вони ходили і поливали його водою з 6-ти літрового балона, який набирали вдома і несли на вулицю, щоб полити свій саджанець.

—Які молодці з повагою говорила моя мати Галина Григорівна щоразу вітаючись з літньою жінкою з маленьким онуком, що поливала з 6-ти літрового балона маленький саджанець яблуньки, коли ми вдвох йдучи на метро "Оболонь" проходили повз посаджений ними саджанець яблуньки.

Моя мати щоразу на кілька хвилин зупинялася біля них і від щирого серця бажала літній жінці з онуком здоров'я та Божої допомоги за їхню благородну і самовіддану працю.

Через півроку жінка похилого віку з онуком перестала приходити і поливати водою з 6-ти литрового балона свою маленьку яблуньку.

—Напевно з нею щось трапилося, сказала мені з тривогою моя мати Галина Григорівна, коли ми йдучи вдвох на метро "Оболонь" в черговий раз проходили повз посаджений ними маленький саджанець яблуньки.

—Можливо. Можливо вона померла, а може бути вона погано почувається і не може носити з дому воду 6-ти литровими балонами і поливати водою свою маленьку яблуньку відповів я матері.

Але незважаючи на це, маленька яблунька продовжувала активно рости догори і давати нові молоді, зелені пагони.

Позавчора я з матір'ю йшов на метро "Оболонь" щоб їхати на ринок "Героїв Дніпра" і милувався молодою яблунькою, на якій виросло два маленькі зелені яблучка.

А ввечері того дня повертаючись назад з сумками з продуктами з ринку "Героїв Дніпра", ми побачили наступну картину: поламану молоду яблуньку, у якої була зламана уся верхівка і з гілок обірвані всі яблучка.

—Господи, яке жлобство!

—Та, як же можна ставитися так до чужої праці?

—Кому це так знадобилося зривати ці два маленькі недозрілі зелені яблучка, щоб через це зламати верхівку молодого дерева обурилася моя мати Галина Григорівна.

—Невже ця "голодна" людина не могла собі купити два яблука в продуктовому наметі навпроти метро "Оболонь" ?

—Мамо, зараз не тільки чужу працю інші люди ні в що не ставлять.

—Наразі життя та права іншої людини інші люди ні в що не ставлять.

—Час мамо, зараз такий настав "вовчий".

—Хіба ти мамо цього не бачиш?




Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!