Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Життя людей в колишньому СРСР

"Життя людей в колишньому СРСР" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 08.06.2023

"Життя людей в колишньому СРСР"


   От сучасна молодь ніколи не жила за радянської влади, а наслухалася думок різних шкідливих сучасних ринкових "лібералів" по телевізору і лає колишній СРСР на усі лади останніми матерними словами. А як раніше гарно люди жили при "совку." Мріяли тодішні радянські підлітки не про пляшку "Coca-Cola", вінілові платівки "The Rolling Stones", американські джинси "Wrangler" чи американську м'ятну жувальну гумку "Wrigley’s Spearmint", а виключно про "Перемогу комунізму над загниваючим капіталізмом" і про "Мир у всьому світі". В чергах в магазинах тодішні радянські підлітки читали товсті книжки, а не постили свої фото в Instagram як сучасна молодь. 

Всі люди в СРСР були "вільними" і думали лише про "Родину" — не те що зараз. Навіть така пісня радянська є називається "песня о Родине" 1936 року композитора Ісаака Дунаєвського та поета Василя Лебедєва- Кумача зі словами куплету: "Широка страна моя родная, Много в ней лесов, полей и рек! Я другой такой страны не знаю, Где так вольно дышит человек." 

Не було в СРСР поділу на багатих і бідних, всі люди були "однакові", виглядали і навіть думали "однаково" і тому ніхто нікому не заздрив і капостей ніяких не робив. Бо нічого особистого ні в кого не було, а все було спільне ну тобто державне. Всі радянські люди працювали як "стахановці", а безробіття не було зовсім як і інфляції і "криз перевиробництва" на відміну від західних країн "загниваючого капіталізму". Місячну норму виплавки чавуну на заводі робили за тиждень.

Пінопласт робили із молочної піни. Можна було маленьких дітей ним годувати.

Сила гравітації була слабшою від нинішньої відсотків на 80. Люди додому застрибували з розбігу.

Від горілки люди не п'яніли. У яслах дітям замість кефіру часом горілку давали, а діти лише кращіми ставали, матір слухалися і про Леніна просили розповісти.

Людина в СРСР жила в середньому 120–140 років. Хвороб не існувало взагалі, крім трудових мозолів на виробництві. Сексу в СРСР теж не було. Так і народжували радянські люди дітей в шлюбі без сексу! А шлюби були міцними — не те що зараз. От одружився змолоду і живеш потім з дружиною в шлюбі до самої смерті, поки хтось з вас першим не помре.

Якщо на вулиці раптом спіткнешся на слизькому місці і впадеш, то одразу ж незнайомі небайдужі люди до тебе підбігали, гроші в кишеню засовували, в губи цілували, пропонували випити разом горілки, поріднитися з ними.

У лісі дикі зайці та куріпки відразу на сковороду залітали.

Пивом можна було лікувати усі хвороби. Відвариш раків, візьмеш рака з відра, хлюпнеш на нього — "Жигулівського" а він раз і оклямався, і побіг як ні в чому не бувало.

Хліб купуєш в магазині — тобі ще за це доплачують.

До річки страшно підійти було: здоровенні карасі в казанок з водою самі стрибали.

Дід покійний розповідав: люди вночі прокидалися від щасливого доброго сміху. Вранці перед роботою всі люди обов'язково обливалися крижаною водою з відра і робили фізкультурні вправи.

Генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв кожного радянського громадянина особисто цілував на ніч. Декому й казку по телевізору на ніч розповідав.

Члени Політбюро приходили уві сні до одиноких жінок і через 4,5 місяців ті народжували ідейних червоноармійців, по три штуки за раз, так і вистояли у Велику Вітчизняну Війну!

Хліб був калорійним, як енергетичний батончик. З'їв окрайчик хліба і ситий цілий тиждень, тому й радянські люди не переїдали.

Термін вагітності у радянських жінок становив 4,5 місяці. Радянські діти народжувалися по 12–15 кілограм із білявим волоссям та ясними блакитними очима та вольовими розумними обличчями — одразу на виробництво просилися.

Вода у Волзі була солодка, як патока. А Єнісей складався із темного пива.

Взимку було мінус триста, а всі радянські люди рум'яні ходили. А все тому, що градуси були товщі, і абсолютний нуль — абсолютніший.

Ягоди росли на узліссі з кота розміром. Коти були розміром з собаку, собака з корову, а корова як цех, а в цеху на виробництві під час обідньої перерви прості радянські мужики в шахи грали за методикою Ботвинника — конем мат ставили з першого ходу!

Після школи всіх людей насильно в інститути брали, а звідти відразу провідними інженерами на заводи влаштовували, по 500 рублів на місяць зарплати платили, а за одну копійку можна було купити коробку сірників!

За радянської влади покійний дід зимою хер у снігові кучугури пхав, а навколо на сім метрів до землі сніг витаював.

Коли в СРСР ще не було космічних кораблів, комсомольці самі вирушали у відкритий космос. На гору Ельбрус піднімуться, та й по дорозі в космос забіжать.

Бензин був не те, що зараз. Гарний, наваристий був бензин! На заправці заправлять машину один раз – так і їздиш потім усю п'ятирічку.

Так, добре і весело тоді люди жили в колишньому СРСР не те, що зараз живуть... :)





Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!