Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > "Злочинці-невдахи-10" або ""Одразу лягай": з вікна - до рук поліції"

""Злочинці-невдахи-10" або ""Одразу лягай": з вікна - до рук поліції"" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 08.08.2022

"Злочинці-невдахи-10" або ""Одразу лягай": з вікна - до рук поліції"


   Деякі злочинці настільки тупі і, схоже, навмисне все роблять для того, щоб їх зрештою заарештувала поліція.

Ця курйозна кримінальна історія сталася в Україні, а якщо точніше, то в Одесі у липні 2019 року.

27 липня 2019 року в селищі Котовського (місто Одеса) двоє злодіїв-домушників Петро Сергійович та Микола Іванович затіяли "безпрограшне" пограбування квартири на другому поверсі у будинку за адресою проспект Добровольського, 80. Проникнути у вікно квартири на другому поверсі по ґратах вікна квартири першого поверху виявилося для них парою дрібниць. Можливо їм би зійшло з рук це зухвале пограбування квартири посеред білого дня, але їх помітила перехожа Віра Степанівна, що проходила в той момент по тротуару повз будинок, яка побачивши грабіжників, що нахабно ясним  днем    лізли у вікно квартири на другому поверсі, не пройшла байдужою повз будинок, зробивши вигляд що це не її справа, а зупинилася і як свідома громадянка відразу ж викликала по мобільному телефону поліцію назвавши їм точну адресу будинку, квартиру в якому на другому поверсі в цей час грабували домушники. Поліція приїхала на місце пограбування через десять хвилин. Щоб підозрювані не втекли з місця вчинення злочину, кілька поліцейських залишилися чергувати під вікнами будинку, а ще двоє попрямували до під'їзду та піднявшись сходами на другий поверх, подзвонили у двері  квартири, яку  грабували домушники. Горе-домушники, злякавшись дзвінка поліцейських, вирішили втекти з квартири тим же шляхом як і залізли до неї: через вікно - і одразу ж потрапили до рук поліцейських, які вже чекали їх прибуття унизу. Горе-домушників Петра Сергійовича та Миколу Івановича одразу ж заарештували поліцейські та посадивши в поліцейський автомобіль повезли до дільниці для допиту. На допиті у слідчого Геннадія Миколайовича "деморалізовані" своїм легким упійманням "на місці скоєння злочину"  вони врешті-решт у всьому чесно зізналися слідчому і написали щиросердне визнання своєї провини у скоєнні навмисного проникнення до чужої квартири з метою вчинення крадіжки. Невдачливих домушників Петра Сергійовича та Миколу Івановича посадили до камери СІЗО, де вони перебували в очікуванні засідання суду у своїй справі. Суд у їхній справі відбувся через три місяці і визнав їх винними у проникненні до чужої квартири з метою скоєння крадіжки  та засудив домушників Петра Сергійовича та Миколу Івановича до покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком на 3 роки згідно зі статтею 185 кримінального кодексу України.
















Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!