Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > "Злочинці-невдахи-9" чи "Навіщо тягти вулицею важкий сейф? "

""Злочинці-невдахи-9" чи "Навіщо тягти вулицею важкий сейф? " " - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 07.08.2022

"Злочинці-невдахи-9" чи "Навіщо тягти вулицею важкий сейф?"

   Деякі злочинці настільки тупі і, схоже, навмисне все роблять для того, щоб їх зрештою заарештувала поліція.

Ця курйозна кримінальна історія сталася в Україні, а якщо точніше, то у Тернополі у липні 2019 року.

Спекотною, темною, липневою ніччю 7 липня 2019 року у місті Тернополі двоє домушників 41-річний Віктор Цибенко та 32-річний Сергій Авроскін віджали фомкою вікно та проникли у квартиру на першому поверсі будинку за адресою проспект Возз'єднання 10, район БАМ. Діяли вони швидко та професійно та пішли з пограбованої квартири з трофеєм: цифровим фотоапаратом Sony та важким металевим сейфом, який вирішили відкрити пізніше коли прийдуть до себе на злодійську "хазу". Коли вони тягли металевий сейф вулицею, то на свою біду натрапили на поліцейський патруль, який проїжджаючи на машині повз них, яскраво висвітлив їх силуети ксеноновими фарами у темряві ночі. Побачивши двох домушників, які злодійкувато тягли важкий металевий сейф по вулиці, поліцейські зупинилися, вийшли з машини і підійшли до них оточивши їх колом, щоб крадії не втекли. Це ваше майно суворо запитав у Віктора Цибенка один із поліцейських. Це сейф мого друга, і я допомагаю йому віднести сейф до нього на квартиру, киваючи головою на свого спільника Сергія Авроскіна, відповів поліцейському домушник Віктор Цибенко. Це ваш сейф запитав у Сергія Авроскіна поліцейський. А-а-а, так це мій сейф відповів йому заїкаючись від страху домушник Сергій Авроскін. 

А що лежить у сейфі поцікавився у Сергія Авроскіна поліцейський. Ну-у-у зам'явся з відповіддю на запитання поліцейського домушник Сергій Авроскін. Значить ви не знаєте точно, що лежить у сейфі хоч і стверджуєте що він ваш констатував поліцейський. Отже, так ви обидва затримані за підозрою у скоєнні квартирної крадіжки сказав звертаючись до домушників поліцейський. Домушники Сергій Авроскін та Віктор Цибенко були затримані поліцейськими та разом із сейфом доправлені на поліцейській машині до дільниці.

Там у поліцейській дільниці їх окремо один від одного допитав старий та досвідчений слідчий Олег Іванович і Сергій Авроскін як більш нервовий у всьому зізнався і "здав" із тельбухами свого спільника, домушника Віктора Цибенка, повідомивши слідчому Олегу Івановичу адресу пограбованої ними квартири. Пробивши адресу пограбованої квартири по базі в поліції, швидко встановили особу власника пограбованої квартири, а за допомогою мобільного оператора дізналися його номер мобільного телефону. Власник пограбованої квартири Петро Охріменко у цей момент був за межами України і безтурботно відпочивав зі своєю родиною у Туреччині. Слідчий Олег Іванович зателефонував до власника квартири Петра Охріменка і повідомив йому про те, що його квартиру пограбовано і з неї злодіями винесено металевий сейф, але зловмисники вже затримані поліцією і разом із викраденим металевим сейфом перебувають у поліцейському відділку. Слідчий Олег Іванович повідомив власнику пограбованої квартири Петру Охріменку адресу поліцейського відділку де знаходиться його металевий сейф.

Господар квартири Петро Охріменко, дізнавшись про крадіжку, достроково перервав свій відпочинок у Туреччині з родиною та приїхав до поліції, щоб відкрити свій сейф. Яке ж було щире здивування поліцейських та домушників, коли виявилося, що у відкритому сейфі лежало 20 гривень та дитячі іграшки.

Виявилося, що сейфом користувалися лише діти господаря пограбованої квартири Петра Охріменка, які складали туди на зберігання усі свої "скарби". Поліцейські голосно реготали дивлячись на вміст відкритого сейфу, а домушники Віктор Цибенко та Сергій Авроскін відкривши рота тупо витріщалися на відчинений господарем пограбованої квартири сейф і ніяк не могли сприйняти той факт, що їх заарештували за крадіжку цифрового фотоапарата Sony, 20 грн і дюжини м'яких іграшок. Домушників Віктора Цибенка та Сергія Авроскіна після допиту у слідчого Олега Івановича помістили до камери СІЗО, де вони перебували в очікуванні засідання суду по своїй справі.

Суд, який відбувся через чотири місяці засудив домушників Віктора Цибенка та Сергія Авроскіна за проникнення до чужої квартири та вчинення крадіжки чужого майна до трьох років позбавлення волі згідно зі статтею 185 кримінального кодексу України з відбуванням покарання у колонії загального режиму.


Кінець

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!