Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Злодії-невдахи

"Злодії-невдахи" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 30.03.2022

"Злодії-невдахи"

Іноді в кримінальній практиці трапляються тупі злодії-невдахи, які своїми невмілими діями самі призводять до свого впіймання правоохоронними органами.
Цей курйозний кримінальний випадок стався 4 роки тому із одним хлопцем Сергієм Бобаєвим харків'янином на відпочинку в Одесі.
Такий приємний відпочинок в Одесі для молодого харків'янина Сергія Бобаєва закінчився втратою його дорогого мобільного телефону Samsung Galaxy S20. У нічному клубі "Praetoria Night Club Odessa" на вулиці Ланжеронівська 26 невідомі вкрали його мобільний телефон "прямо з-під носа". Сергій Бобаєв, звичайно засмутився і написав заяву в місцевому відділенні одеської поліції про крадіжку свого мобільного телефону, але чесно кажучи, він не мав особливих надій на те, що колись зможе побачити його знову. Наступного дня Сергій Бобаєв поїхав назад до свого рідного міста Харкова. Найбільше Сергія Бобаєва засмутила не так неприємна новина про крадіжку його мобільного телефону, скільки зникнення важливих йому номерів телефонів абонентів по роботі які лишилися у телефонній книзі вкраденого у нього мобільного телефону і які він не здогадався заздалегідь переписати у блокнот на випадок втрати чи крадіжки мобільного телефону, а також численних фотографій зроблених ним на відпочинку в Одесі. Коли ж поповерненні додому його дівчина Інга вирішила дізнатися, які ж фотографії встигли синхронізуватися з відпочинку, на "хмару" почали приходити фотографії двох грузинських хлопців у квартирі, фото з іменами, адресами та іншим. Сергій Бобаєв не розгубився і відразу включив пошук свого вкраденого мобільного телефону Samsung Galaxy S20 за даними геолокації та побачив, як його мобільний телефон "катався" по всій Одесі та Одеській області зупиняючись у певних місцях. Після цього, Сергій Бобаєв вирішив скористатися знайденою в інтернеті спеціальною програмою з пошуку осіб за фотографіями їх обличчя Search4faces і вже за лічені хвилини розшукав у російській соцмережі ВКонтакте фотографії злодіїв, які вкрали у нього в нічному клубі "Praetoria Night Club Odessa" в Одесі мобільний телефон Samsung Galaxy S20. Крадіями виявилися двоє грузинів рідні браття Іраклій Коджадзе та Левані Коджадзе, які й фотографували один одного у квартирі на вкрадений телефон Сергія Бобаєва. Крім того, вони зробили фото шматка паперу, де були написані їхні імена та дати народження. Харків'янин Сергій Бобаєв скориставшись картами Google швидко знайшов адресу будинку, де імовірно проживали зловмисники. Сергій Бобаєв зателефонував до місцевої одеської поліції та передав їм особисті дані злодіїв. Потім місцева поліція прийшла до них "у гості" та заарештувала їх. Дорогий мобільний телефон Samsung Galaxy S20 харків'янину Сергію Бобаєву одеські поліцейські невдовзі повернули і його фото з відпочинку виявилися всі неушкодженими в цілості та в безпеці на превелику радість Сергія Бобаєва та його дівчини Інги.
А ось приводів для радості у затриманих одеською поліцією грузинських злодіїв братів Іраклія Коджадзе та Левані Коджадзе не було зовсім. Обох братів після допиту слідчого посадили в камеру СІЗО, де вони сиділи в очікуванні суду. Під час слідства було встановлено, що брати грузини Іраклій Коджадзе та Левані Коджадзе крадії з досвідом вже неодноразово чинили крадіжки мобільних телефонів у громадському транспорті та нічних клубах Одеси та Одеської області. Число їх жертв склало п'ятнадцять чоловік. Суд який відбувся через місяць визнав їх винними у скоєнні злочинів передбачених ч.2 ст. 185 КК за крадіжку чужого майна та засудив їх відповідно до ч.2 ст. 185 кримінального кодексу України обравши їм міру покарання 2 роки 5 місяців позбавлення волі.

Кінець
Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!