Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > "Злодії-невдахи 2"

""Злодії-невдахи 2"" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 08.04.2022

"Злодії-невдахи - 2"

Бувають такі тупі грабіжники, що самі своїми невмілими діями призводять до свого впіймання правоохоронними органами. Ця реальна кримінальна історія сталася чотири роки тому на Дніпропетровщині.
Увечері 19 січня 2018 року під час патрулювання вулиць міста Кам'янське Дніпропетровської області поліцейські почули, що біля лікарні голосно кричить якась жінка. Поліцейські вискочили зі своєї патрульної машини та побігли на крики і побачили літню жінку, що лежала на землі. Вони допомогли жінці піднятися на ноги і
59-річна потерпіла розповіла поліцейським, що до неї ззаду підбіг незнайомий чоловік, грубо штовхнув її на землю, вирвав з рук сумку і втік.
Було темно і жінка не змогла розглянути обличчя нападника запам'ятавши лише його одяг: чорну нейлонову куртку Columbia та сині джинси.
Проїхавши убік, куди втік грабіжник, поліцейський патруль нічого підозрілого не виявив. Тоді поліцейські вирішили опитати відвідувачів лікарні раптом вони бачили грабіжника. Опитавши відвідувачів лікарні поліцейські з'ясували, що нападник схожий на знайомого одного з пацієнтів. Той навіть дав мобільний телефон зловмисника попередивши, що можливий підозрюваний удома буває рідко, практично бомжує. А телефон зазвичай не вмикає. У поліцейських виникло логічне питання що робити далі і як зловити грабіжника. Молода і кмітлива поліцейська Анастасія Скребнєва, яка тільки півроку тому вступила на службу в поліцію, запропонувала колегам чоловікам такий план упіймання грабіжника: зателефонувати грабіжнику, призначити йому зустріч, зустрітися з ним і під час зустрічі його затримати. Решта колег поліцейських скептично поставилися до її витівки. Вони стали всіляко критикувати її план. Грабіжник напевно не такий дурень як ти про нього думаєш і не клюне на твою пастку, що ти йому влаштуєш сказав Анастасії Скребнєвій її старший колега поліцейський Іван. Ми нічого не втрачаємо якщо спробуємо призначити грабіжнику зустріч відповіла йому поліцейська Анастасія Скребнєва. Дайте мені, будь ласка, спробувати попросила поліцейська Анастасія Скребнєва своїх старших колег. Скріпивши серце її колеги поліцейські погодилися прийняти план Анастасії Скребнєвої та призначити зустріч із грабіжником.
— Алло, Сашко, — зателефонувала грабіжнику поліцейська Анастасія Скребнєва.
- Я не Сашко, - відповів той. Але приємний дівочий голос його явно зацікавив.
- Ой вибачте мене будь ласка я напевно "помилилася номером" я думала що це мій друг Олександр вибачилася поліцейська Анастасія Скребнєва перед грабіжником.
попросив її грабіжник.
—Дівчина не кладіть будь-ласка трубку попросив її грабіжник.
— Як вас звуть спитав грабіжник поліцейську Анастасію Скребнєву.
—Мене звуть Анастасія відповіла грабіжнику поліцейська Анастасія Скребнєва.
— А вас як звуть, невинно поцікавилася поліцейська Анастасія Скребнєва у грабіжника.
—Мене звуть Сергій відповів їй грабіжник.
—Мені подобається ваше ім'я, воно таке "мужнє" в ньому відчувається "сила" і "владність" сказала грабіжнику поліцейська Анастасія Скребнєва.
— Ви, напевно, дуже "мужня" людина сказала грабіжнику поліцейська Анастасія Скребнєва.
—Так, я такий голосно розсміявся у відповідь грабіжник.
—Може зустрінемося сьогодні запитала у грабіжника поліцейська Анастасія Скребнєва.
— Можна легко погодився на її пропозицію грабіжник.
—А де ми зустрінемося запитав він у поліцейської Анастасії Скребнєвої.
—Давайте зустрінемося в BurgerCLUB&Pizza на проспекті Василя Стуса 24-в запропонувала поліцейська Анастасія Скребнєва грабіжнику.
— ОК, мені підходить, я знаю цей ресторан і буду там через 2 години відповів грабіжник поліцейської Анастасії Скребнєвій.
—А як ви виглядаєте запитала у грабіжника поліцейська Анастасія Скребнєва.
— Ну, я середнього зросту, шатен з карими очима, одягнений у чорну нейлонову куртку Columbia та сині джинси, на голові в'язана чорна шапочка відповів їй грабіжник. Опис одягу підозрюваного у грабежі чоловіка повністю співпав з описом одягу грабіжника який поліцейським дала потерпіла жінка похилого віку у якої вкрали сумку і у поліцейської Анастасії Скребнєвої відпали останні сумніви з приводу того, що чоловік, який розмовляв з нею по телефону, не розшукуваний ними грабіжник.
-Ну тоді до побачення сказала грабіжнику поліцейська Анастасія Скребнєва і закінчила розмову з грабіжником.
— "Клієнт" клюнув сказала поліцейська Анастасія Скребнєва звернувшись до своїх колег чоловіків.
—Так, я не очікував від тебе таких артистичних талантів похвалив її старший поліцейський колега Іван. Поліцейська Анастасія Скребнєва вдала, що образилася і збирається стукнути в плече свого старшого колегу Івана. На що у відповідь її колега поліцейський Іван вдав, що дуже злякався, що вона його вдарить і втягнув голову в плечі. Ну у нас мало часу я повинна переодягтися і заздалегідь приїхати на побачення в BurgerCLUB&Pizza раніше за нашого "клієнта" сказала поліцейська Анастасія Скребнєва звернувшись до своїх поліцейських колег. Анастасія Скребнєва.
заїхала додому переодяглася у сукню, зверху надягла дублянку і вже в такому вигляді приїхала до BurgerCLUB&Pizza на двадцять хвилин раніше за підозрюваного у грабежі чоловіка. Вона обрала столик для курців біля вікна і сіла обережно оглядаючись на всі боки. Через столик від неї сидів переодягнений у цивільне її колега поліцейський Іван. Він підморгнув їй та вдав, що уважно вивчає буклет з меню що лежав перед ним на столику. В очікуванні грабіжника час тягнувся повільно і ось нарешті у двері ресторану BurgerCLUB&Pizza увійшов підозрюваний у пограбуванні літньої жінки худий чоловік.
Він подивився на всі боки не відчувши для себе небезпеки підійшов і сів за столик до поліцейської Анастасії Скребнєвої.
Ви дуже вродлива сказав їй грабіжник.
-Так, мені часто це кажуть мої знайомі відповіла йому поліцейська Анастасія Скребнєва.
— Що замовлятимете запитав її грабіжник.
—Я буду те що і ви відповіла йому поліцейська Анастасія Скребнєва.
—Добре я зараз подивлюся меню сказав грабіжник і став розглядати буклет меню на столику.
—Можна я закурю запитала його поліцейська Анастасія Скребнєва.
—Так, звичайно куріть якщо хочете не відриваючи очей від буклету меню відповів їй грабіжник.
Поліцейська Анастасія Скребнєва дістала з сумочки пачку цигарок та закурила. Це був умовний знак, за яким ззаду до грабіжника моментально підскочив переодягнений у цивільне поліцейський Іван і заламавши грабіжнику руки за спину одягнув на нього наручники.
— Пташка в клітці посміхнувся Іван своїй колезі Анастасії Скребнєвій.
-Ну, ось а ти мені не вірив усміхнулася колезі Івану у відповідь поліцейська Анастасія Скребнєва.
—Що це все означає закричав грабіжник намагаючись вивернутись із сильних рук Івана які міцно тримали грабіжника.
—Ви заарештовані за пограбування літньої жінки здійсненного вами дві години тому біля міської лікарні сухо відповіла поліцейська Анастасія Скребнєва.
—Потерпіла жінка у якої ви вкрали сумку дала ваш докладний опис і я впевнена в тому що, провівши обшук у вас вдома, ми виявимо вкрадену у жінки сумку відповіла грабіжнику поліцейська Анастасія Скребнєва.
Поліцейські Анастасія Скребнєва та її колега Іван вивели заарештованого за підозрою у пограбуванні чоловіка, посадили у поліцейський автомобіль та повезли його до відділку.
Обшук речей проведений на квартирі у підозрюваного у пограбуванні чоловіка дав свої результати і крім вкраденої у літньої жінки біля лікарні сумки поліцейські знайшли вкрадені золоті прикраси, що фігурували в інших кримінальних справах про пограбування жінок.
Припертий до стінки знайденими проти нього доказами підозрюваний у пограбуванні чоловік у всьому зізнався слідчому на допиті.
За пограбування із застосуванням насильства суд присудив
грабіжнику покарання у вигляді шести років позбавлення волі.
А 24-річна Анастасія Скребнєва і досі продовжує патрулювати місто Каменське у групі швидкого реагування поліції.

Кінець
Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!