Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Твір переможця конкурсу Головень Валентини Михайлівни

"Твір переможця конкурсу Головень Валентини Михайлівни" - оповідання від Admin опубліковано 16.01.2014

Головень Валентина Михайлівна, 13 років, М. Житомир, Житомирський екологічний ліцей №24

Навіщо мені новий планшет?

Сьогодні, їдучи на плавання, я почула в тролейбусі розмову двох бабусь. Одна бабуся розповідала іншій як же тепер сумно жити молоді. Адже ніхто не співає як раніше, не збираються разом, не спілкуються, перестали вчитись. Друга зробила висновок: «То все той комп’ютер та інтернет. І хто його придумав?». Після цих слів їй зателефонували, і вона витягнула з сумки мобільний телефон, вправно вибравши на дисплеї кнопку «Відповісти» та продовжила розмову вже по телефону. Мені стало незручно слухати приватну розмову і я відійшла подалі.

Тепер я опинилась біля двох студентів. Тут я почула інші слова: «Ти знаєш, я вже цього року закінчую універ, але я не зупинився лише на цьому. Нещодавно я одержав сертифікат пройшовши онлайн-навчання в закордонному універі. Зараз їду, влаштуватись на роботу з гнучким графіком по-спеціальності, їх зацікавили мої можливості. Якщо все складеться добре, то по закінченні навчання матиму гарну постійну роботу. О, пора виходити . Побажай удачі.» Тай мені вже було час виходити, але я мало не проїхала зупинку – так вразили мене ці діаметрально різні погляди. Чи справді так шкодять сучасній молоді новітні технології, як про це говорять старші покоління, і чи не стали ці ж технології в пригоді і їм?

По закінченні тренування я повернулась до роздумів. Я запитала себе: «Хто така успішна людина?» Певно, успішна сучасна людина – це людина, яка впевнена в собі і сміливо дивиться в майбутнє. По-перше, життя сучасної людини тісно пов’язане з технікою. Вдома, в школі, на вулиці і навіть в кармані власної куртки – кругом нас оточує техніка. Сучасна людина могутня завдяки техніці і безпорадна без неї. Вона живе в оточенні постійно змінної інформації та технологій. Тому, напевно, важливо вміти ними користуватись, та обирати головне, потрібне, суттєве. І для цього важливо виробити вміння критичного мислення, аналізу та головне самоконтролю, щоб не захопитись та не потонути у океані інформації. І, на мою думку, якщо цього не навчитись робити в дитинстві, йдучи в ногу з розвитком технологій, то про успішне майбутнє можна забути.  А ще не можна стати успішним не спілкуючись. В сучасному світі завдяки технологіям давно стерті кордони та відстані, що дає ширші можливості для самореалізації, знаходячи, будуючи нові стосунки та підтримуючи старі, хай навіть віртуальні. Ми обмінюємось досвідом та інформацією.

Для успіху потрібне якісне навчання. Цього року моя школа стала учасницею проекту «Відкритий світ». Я точно можу тепер сказати, що наше навчання стало яскравішим, цікавішим і легшим. Ми розуміємо, що наші уроки це спосіб пізнання, та знаємо, що вони нас точно готують до життя, бо там ми не лише копіюємо досвід попередніх поколінь, а створюємо свій власний, не відкидаючи досягнень наших попередників. Моя мама вчитель, що почала працювати в проекті «Відкритий світ». Завдяки новітнім технологіям вона готує цікаві уроки, захоплює ними дітей, підтримує та координує навчання своїх учнів вдома. Але у нас вдома тепер черга хто ж працюватиме за комп’ютером.

Але якщо в новітніх технологіях так багато корисного, то чому так багато нарікань? Чому інколи вони приносять шкоду? Я думаю, ми просто не вміємо ще користуватись ними та продуктивно працювати з ними. І нас треба вчити, та нам треба вчитись!

Ось чому мені потрібен новий планшет!

Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!