Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Статті > Цифрова дупа

"Цифрова дупа" - оповідання від Прокопчук Станіслав Іванович опубліковано 29.09.2023

"Цифрова дупа"



   Якось міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зібрав довкола себе у великій просторій залі журналістів різних засобів масової інформації для прес-конференції і став їм розповідати про переваги використання цифрової платформи "Дія".

—Такої цифрової платформи як "Дія" немає більше в жодній країні світу, говорив він вихваляючись журналістам.

—Навіть у Великій Британії, Німеччині, США та Японії і близько немає нічого схожого на нашу українську розробку.

—Латвія щоправда вже розпочала розробку аналогічної цифрової платформи і незабаром запровадить її у себе, але ми були першими говорив він журналістам.

—Завдяки "Дії" можна здійснювати: комунальні платежі, платежі за банківськими кредитами, сплату податків, реєстрацію та ліквідацію ФОПів, отримувати грошові виплати від ООН, подавати документи до поліції, до РАГСу і інших організацій, шукати роботу і навіть отримувати онлайн-освіту говорив він з гордістю журналістам.

Потім міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров став детально описувати журналістам алгоритм роботи "Дії" щедро використовуючи у своїй промові технічні терміни і професійний "жаргон" айтішника.

А журналісти роблячи при цьому "розумні обличчя" старанно записували за міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим його слова, намагаючись не проґавити жодного його слова.

Десь через півтори години прес-конференція закінчилася і журналісти попрощавшись з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим почали збирати речі та один за одним виходити з зали.

—Ти Ігорю, щось зрозумів з того, що міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров щойно говорив на прес-конференції запитав один із журналістів видання "Українська правда" на ім'я Вадим наздоганяючи свого колегу Ігоря, який йшов поперед нього, несучи важку відеокамеру на штативі.

—Ні, Вадиме, якщо чесно я ні хріна не зрозумів з його тривалої промови. Лише зрозумів одне, що зараз без "діджиталізації" нам ніяк не обійтися: ні в банк, ні в магазин і навіть у громадський туалет поср@ти не сходити.

—Так, це ж добре. Це Ігорю означає, що в нас в Україні повільно, але йде прогрес вигукнув захоплено перший журналіст Вадим.

—Ага, прогрес кажеш ? 

—От зруйновану промисловість вони не відновлюють, а натомість витрачають з держбюджету України мільйони доларів США і займаються начебто "діджиталізацією" всієї країни. Але я вважаю що "діджиталізація" має бути підтримкою і доповненням до розвинутої працюючої промисловості, а не замість промисловості відповів йому різким тоном його колега Ігор з відеокамерою на штативі в руці.

—Не все відразу. З часом Ігорю і зруйновану промисловість відновлять відповів йому з оптимізмом перший журналіст Вадим.

—Хто її відновить?

—Їм цікаво лише держбюджет "пилити" на різні дорогі захмарні ІТ-проекти і пил в очі пускати недолугим людям сказав йому різким тоном його колега Ігор з відеокамерою на штативі в руці.

—От що Вадиме, я особисто про це все думаю. Всі 32 роки незалежності України Вадиме, куди не глянь у нас була просто суцільна, глибока, безпросвітна "дупа" навколо, а от зараз вже у нас не просто "дупа", а "цифрова дупа" дякуючи Міністерству цифрової трансформації України відповів йому похмуро його колега Ігор з відеокамерою на штативі в руці.




Кінець


Підтримати автора:

Ваш коментар буде першим!