Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Soft

За роздумами я не помітив, як допив усю каву, сьорбнувши гущу з дна.

- Хай тобі всячина! - я лайнувся та почав ретельно відпльовуватись. Найбільше в світі не люблю сьорбати гущу від кави.

Тим часом сонце залізло ще на два щаблі своєї щоденної драбини, а з сусідніх апартаментів почали виповзати від-почиваючі. Хтось хлюпнувся в басейн, здійнявши купу бризок, радісно зафоркав і забив руками. Починався перший справжній день відпочинку.

Через майданчик повз басейн до мене прямувала дівчина у білій короткій спідниці та темних окулярах. Тобто не подумайте, що на ній була тільки спідниця та окуляри - звичайно, і сорочка була на місці, і босоніжки, і, як з’ясувалося пізніше, білизна під сподом, але передусім на себе звертали увагу саме згадані деталі. Примружившись від сонця, я розглядав свою ранішню гостю. Впевнена швидка хода виказувала працівника готелю, а синя тека в руці наводила на висновок, що це менеджер.

Цікаво. Та, вчорашня, теж була менеджером. Чи багато їх тут лишилося?

Ця думка примусила мене внутрішньо підібратися.

- Добрий ранок!

Вона професійно посміхнулася. Я кивнув головою і жестом запросив дівчину сісти. Гострі колінця випнулися вгору на незручному пластиковому фотелі. Як на мене, цей менеджер, а точніше, ця менеджер була захуда, я полюбляю жінок з більш примітними ознаками статі.

- Кави?

На жаль, вона погодилась, і мені довелося починати ритуал варіння з самого початку, з миття турки.

- Ви варите справжню каву? - здивувалася вона, побачивши мої вправи біля мийки.

- А ви маєте щось проти? - невеличкий номер дозволяв перемовлятися не форсуючи горла.

- Ні, просто тут здебільшого п’ють розчинну.

- Дарма, - я додав порцію ще й для себе та ввімкнув плиту. - А поки кава буде варитись, ви можете мені розповісти все, що хотіли.

- Ой, точно, - вона скочила з місця, підхопивши свою теку. - Що ж це я сидю, справді?

Це “сидю” мене дуже потішило. Чимось дуже рідним віяло від нього, і я став уважніше придив-лятись до своєї гості.

Дівчині було років з двадцять п’ять, і те, що можна було роздивитися за межами окулярів, здавалося приємним. Біле фарбоване волосся зібране двома заколками, як у першокласниць. Тіло хоча й захуде, але не позбавлене привабливості. Щоправда та, вчорашня, більше була схожа на справжню жінку, з нею я б навіть міг… якби хотів, звичайно. Та й з цією б, зрозуміло, міг - он як у викоті екзерцициться - певно-таки є за що потри-матись.

- Я хочу розповісти вам про наш острів, щоби ви зразу зорієнтувалися, куди їхати в першу чергу, бо не будете ж цілий день лежати на пляжі, справді? - завчено забубоніла вона.

- Справді, - згодився я. Ранішня кава у компанії молодої привабливої жінки налаштувала на елегійний лад. - Тільки я сподіваюсь, що ви не тільки розкажете, а й покажете мені острів?

Як і всі туристи, я розраховував на особисту увагу, а вона, як і всі менеджери, вміла цим користуватися.

- Розумієте, в наші службові обов’язки не входять індиві-дуальні екскурсії… - тоненький пальчик почав малювати на столі непевний узор, погляд був надійно схований за тонованими скельцями.

От у чім, виявляється, сенс темних окулярів - вони дозволяють не позичати очі в Сірка на час таких розмов. Я значуще знизив голос:

- Ні, ну звичайно, приватним чином, між нами.

Вона посміхнулась ще зніченіше та пробурмотіла:

- Від двадцяти до п’ятдесяти доларів за екскурсію, - і поспішила додати. - Дешевше ви не знайдете. Слово честі!

Ну це ж треба - слово честі! У цей момент кава закипіла, і я погодився - все-таки завжди краще мати провідника, особливо зі знанням тубільської.

- Абле іспаньол? - спитав я, беручи філіжанку.

- Аякже! - засміялась у відповідь дівчина.

Тепер, коли відпала необхідність ховати погляд, вона зняла окуляри, зачепила їх за викот сорочки та підвела на мене свої чорні очі. І тут я впустив філіжанку. Тонка порцеляна з брязкотом розвалилась на нерівні частини, рясно поливши стіл брунатною рідиною.

В кімнаті запала несподівана й напружена тиша.

Я впізнав ці очі.

Вона була одною з них. Одною з багатьох. Так само, як і та, що я вбив вчора ввечері. Її очі світилися таємничою потойбічною енергією, яку не бачить пересічний погляд, але ясно розрізняю я, вони випромінювали вогонь, сяяли пекельним сяйвом, від якого самі собою підбиралися м’язи на моїх руках та холонув живіт у передчутті смертельного двобою.

- Що з вами?

Звичайно, вона не зрозуміла, що сталося, вони взагалі не пізнавали мене, зате я пізнавав їх - за поглядом, за цими нелюдськими очима. І це було моєю рішучою перевагою.

Попередня
-= 20 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!