Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Soft

- Як ваше здоров’я? - через удавану турботу мого водія та гіда проглядала глумлива посмішка.

- Дякую, вже краще.

А воно і дійсно було краще, тому що за перевалом дорога різко пішла донизу, і я знову відчув під ногами землю.

Свіже океанське повітря гуляло в салоні, колеса негучно шепотіли на асфальті. Але хвилин за двадцять добра дорога скінчилася і ми в’їхали на запилюжений путівець, досить паскудний навіть як на мою невибагливість. Попереду коливався великими зибинами океан і тяглася довжелезна смуга жовтого піску.

Ми приїхали на пляж, хоча, чесно сказати, з більшим задоволенням я повернувся б до готелю. Машина зупинилася перед купою гальки, яка тільки формою нагадувала нашу, чорноморську гальку, тому що за розмірами переважала її разів у п’ятдесят. З цієї гігантської гальки на піску було збудовано таку собі фортецю, що колом оточувала невелику галявинку зі слідами перебування людини на ній.

Моя супутниця вже вийшла назовні, і мені теж довелося вилазити під гаряче пообіднє сонце.

- Ну як? - вона показала руками навкруги з таким виглядом, наче сама була автором цього чудового пейзажу.

Пейзаж дійсно був чудовим. Широка смуга чудового піску тяглася вздовж високих скель на кілька кілометрів. Океан набігав на неї величезними, наче в кіно, хвилями і де-не-де виднілися невеличкі фігурки серфінгістів. Скраю пісок був всіяний величезною галькою, і з неї вздовж всього пляжу споруджені круглі гнізда - такі самі, як ото наше. Біля гнізд стояли машини та виднілися люди. Їх було багато, але через велетенські розміри пляжу до найближчих сусідів лишалося метрів зо двадцять. Все разом дійсно справляло враження, особливо після звичного українського узбережжя, і я в захваті вигукнув:

- Оце-то так!

Моя супутниця задоволено посміхалася.

Напевно всі новоприбулі поводилися так, але навіть усвідомлення цього не могло погіршити насправді захоплюючого видовища.

А дівчина розстібала блузку.

- Будете купатися?

- Аякже! - я нахилився, розв’язуючи кросівки. А коли, упоравшись із шнурками, підвів голову, побачив, що моя гід вже зняла спідницю і лишилася у трусиках та ліфчику, мінімалістичних з точки зору конструкції і аж ніяк не призначених для купання. Решту одягу вона акуратно склала на пісок та привалила каменем. Я розстібав сорочку та спостерігав, що буде далі. А далі вона одним рухом спустила трусики донизу. Мої рухи уповільнились. Переступивши ногами, дівчина краєчком стопи підкинула свою одежину вгору і впіймала на льоту. Немов завзятий футболіст, чесне слово. Успішно продемонструвавши такий складний технічний прийом, вона закинула руку далеко за спину і в наступну мить позбулася останньої деталі туалету. Потім прилаштувала зняте під тим-таки каменем і запитально подивилася на мене. Я ковтнув слину. - Ідете?

Я кивнув, трохи очманілий від такої безпосередності. А вона обернулася та пішла, похитуючи стегнами, до велетенського прибою. Стегна у неї були саме такі, як я люблю, тільки трохи менші за розміром. Я супроводжував її поглядом і думав, що робити. І собі роздягатися голим - наче незручно, біс його знає, як тут заведено, наче нудистів ми бачили зовсім в іншому місці. Не роздягатися - вийде, що знітився і не прийняв виклику, так би мовити, програв. Я поміркував і врешті скинув з себе все, крім хрестика. Озирнувшись навкруги - чи не бачить хто - я прожогом кинувся до води. Дівчина вже боролася з білою піною хвиль далеко попереду. Я поспішав зануритися в воду, але зрадливий океан довго лишався мілким, нижче коліна, тому пірнути не вдавалося. Далеченько, метрів за п’ятдесят з води виходили люди, і, придивившись, я розрізнив, що їх об’єднує зі мною відсутність купальних костюмів. Значить, тут так заведено. Ну що ж - це вже краще.

Якесь дивне почуття не полишало мене. Все навкруги, і океан, і пляж, і скелі, були такими великими, чи, краще сказати, дикими та незбагненними, що на їх тлі я здався собі дрібнесенькою піщинкою, що дарма намагається втриматися на місці. Хвилі піднімали і штовхали мене з такою непереборною енергією, що ставало неприємно. Всі морські пляжі, що я їх знав донедавна, виявилися не більше як кишеньковими, а всі моря претендували хіба що на роль ставка, чи отого басейну в готелі. Це було зовсім незатишно, якщо чесно зізнатися, навіть лячно, але це затягувало і вабило до себе, розбурхуючи потаємні інстинкти. Здавалося, солона кров у моїх жилах заграла, відчуваючи близькість солоної ж таки стихії. Я спочатку спробував опиратися цьому почуттю, але врешті зрозумів, що марно. Це було більшим за мене.

- Ви любите стрибати у баранці? Бо я люблю.

Попередня
-= 27 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!