Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Soft

Дівчина підвела брови, я стукнув себе по лобі й розреготався.

- Пробач, я, мабуть, виглядаю ідіотом. От коли у нас буде п’ятий, я вже точно знатиму, як реагувати на таку звістку.

- Ти не виглядаєш ідіотом. Я тебе люблю.

Я відкинувся на простирадло, розстелене прямо на м’якій червневій траві, а Олеся зразу ж примостилася на моїх грудях. Вона була легенька, майже невагома.

- Олесю, а хто у нас буде, дівчинка чи хлопчик?

Дівчина задумливо накручувала на палець волосся з моїх зарослих грудей.

- Може бути навіть двоє. Бо в мене мати з двійні. У неї ще є брат. - Олеся раптом щипнула мене за шкіру. - Що, злякався двійні?

- А мені що? Тобі родити.

Коли там і справді двійня, як вона її носитиме, така маленька? Тут дай Боже одного.

- Юрку, а правда, хочеш двох?

- Я не знаю. Зараз я хочу тільки тебе. Але, здається, не можна.

- Чого це раптом?

- Ти що, дитина? Не можна. І треба обов’язково до лікаря сходити.

- Навіщо? Я ж не хвора.

Дивна вона жінка.

При всій тендітності Олеся геть не була схожа на наших міських дівчат з їхніми кволістю, хворобами та бажанням якнайшвидше сісти на шию якомусь чоловікові. Вона була цілком самостійною і навіть самодостатньою в повсякденному житті. І, певно, ця самостійність диктувала їй повну зневагу до лікарів.

Я звівся на лікті, зробивши суворе обличчя:

- Ти не хвора. Але ти вже не одна. І це треба розуміти. Давай поговоримо серйозно.

Олеся зітхнула і скотилася на простирадло. Я сів поруч.

- Ти ж знала, що вагітна, коли ми сюди збиралися? Знала? Тоді чому згодилася пертися світ за очі, де нема людей, де до найближчого шосе годину пішки? Ти ж зараз відповідаєш не тільки за себе, а, в першу чергу, за дитину. А раптом щось станеться! І потім, лежиш осьо на холодній землі, знизу тягне, ти можеш застудитися, це ж усе не жарти.

Олеся пирснула:

- Та що ти вигадуєш? Яка там холодна земля - тридцять градусів.

- Все одно, це небезпечно. Зараз же переходь у тіньок, бо перегрієшся, а потім прямі сонячні промені можуть зашкодити, озонові діри, знаєш…

Олеся раптом стрибнула на мене, наче кішка, і ми обоє завалилися у траву.

- Ти нудний, нудний і нудний, і діти, яких я тобі родитиму, теж будуть нудні! Але зараз я стану кохатися з тобою прямо тут, на траві в антисанітарних умовах, і ти не зможеш відбитися, тому що віднині ти слугуватимеш тільки для того, щоби задовольняти мої маленькі примхи. Зрозумів?

Поки Олеся говорила, її руки робили свою справу, так що за кілька хвилин я геть втратив бажання пручатися, а ще за якийсь час забувся про все на світі, крім цього жаданого тіла та своїх емоцій, що переливалися через край.

З неба яскраво світило сонечко, прямо над нами пролетів великий літак, я дивився в обличчя своїй коханій дівчині, і в її очах відбивалися всі загадки всесвіту.

- Олесю, ми повинні одружитися.

Дівчина схилила голову.

- Дякую, але це не обов’язково.

- Як це не обов’язково? Ми ж…

- Ну то й що? Якщо це тільки тому, що дитина, то не треба. Не треба зі мною одружуватись із джентльменських міркувань.

Я геть не мав настрою розпочинати дискусію, тим більше що дівчина за великим рахунком мала рацію. - Із джентльменськими міркуваннями я, здаєть-ся, запізнився. Я просто хочу з тобою одружитися, тому що так хочу. А якщо ти не згодна, я потягну тебе до ЗАГСу силоміць.

Олеся просвітлішала:

- Ну, навіщо силоміць? Я згодна.

Жінки якось неправильно влаштовані. Здавалося б, після такого гігантського викиду енергії, що ми були осьо здійснили, усякий нормальний організм вимагає відпочинку. Проте моя кохана була повною сил.

- Все-таки добре, що кругом нікого нема, - сказала вона і хитро мені підморгнула. - І до найближчого шосе годину пішки.

Що тут заперечиш?

- А гайда купатися. - Олеся підстрибнула з простирадла і вхопила мене за руку.

Господи, і чого їй не лежиться? Я зітхнув і неохоче підвівся.

- Не треба тобі купатися. Застудишся. Он, бачиш, як дріт низько над водою звисає, від нього електромагнітне поле, воно теж шкідливе. А якщо раптом обірветься, ти знаєш, скільки там вольтів? Це весь Дніпро закипить…

- А ще мене можуть чайки на смерть заклювати. - Олеся відпустила мою руку і зробила крок до води. - Ти не тільки нудний, а ще й лінивий. Я пішла сама.

Я зібрав простирадло і перебрався в затінок. Найбільше зараз хотілося, щоби мене ніхто не чіпав, принаймні півгодини. А Олеся зайшла у воду і на моє “З затоки не випливай, там течія” тільки помахала рукою.

Це була містична картина - маленька жіноча фігурка входила у воду величезної ріки, і дерева з країв затоки схвально кивали зеленими головами. Я замилувався і під таку елегію навіть поринув думками кудись далеко, коли раптом з води пролунав розгублений дівочий зойк.

Попередня
-= 48 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!