Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Кобзар 2000. Soft


Гриць повернувся пізно. Засмучений якийсь - певно, втомився на роботі. Ганна так і спитала. Він покивав головою.

- Бідолашний мій, - сказала Ганна. - Ти ж так багато працюєш, у вечірню зміну, затримуєшся на роботі! Перепочив би трошки, чи що!

Він підвів здивовані очі, але нічого не сказав. Вони повечеряли мовчки і лягли спати. Думки не давали обом спокою. Та й зрозуміло.

Ганна спочатку хотіла зчинити галас із биттям посуду і, мабуть, так і зробила б. Раніш. Але тепер… Чорт його зна, тепер чомусь не хотілося. Вона просто лежала з заплющеними очима, а думки летіли, летіли в повітрі, понад містом і ген-ген далі, за обрій, де знаходиться “Мейд ін Джапан”, звідки взялася чарівна катеринка, куди поїхала тітка Фрося, донька останньої київської відьми. А зрештою, натягнувши ковдру по саме підборіддя, Ганна заснула.

Зранку вона пройшла до ванної, роздяглася і критично роздивилася себе у дзеркалі. Нічого. Наче все при своєму місці. Не товста ж, груди не висять. Дідька йому треба? Вона раптом розсміялася, сама не знала чому. Розсміялася і все тут.

- Мамо… - до ванної зайшла Оксаночка і здивовано зупинилась. Ганна підхопила її на руки і, продовжуючи сміятись, понесла до кімнати.

Цілий тиждень після цього Гриць “на роботі” не затримувався. Ганна пекла йому пиріжки, пампушки з часником, млинці з медом, варила вареники та галушки. Він, стерво, їв, облизувався та дякував. Тиждень він був зразковим чоловіком, навіть з Оксанкою гуляв.

А в суботу зірвався. Щось таке у них на роботі трапилося - чи то переговори, чи то засідання. От раніш чоловікам було добре, що тиждень - то партійні або профспілкові збори. А тепер - хто повірить у переговори серед ночі? Складно стало.

Ганна видобула з шафи катеринку. Боже! Вже цілий тиждень не літала! Скучила, справді скучила. Оксанка спала у своїй кімнаті. Ганна швидко скинула одяг, усміхнулася сама собі дивною посмішкою і ввімкнула двигунчик. За хвилину вона вислизнула у вікно. Тихо, немов привид. Немов відьма.

Вона летіла над темним містом, розрізаючи важкий кисіль ночі, і не люттю віяло від неї у цей час, а розрахунком, тверезим розрахунком, ба навіть веселим азартом. І ще чимось невловимим, тим, що розчинене у самому повітрі, чим дихає кожна клітинка, кожен листочок струнких тополь.

Цього разу вона встигла до самого початку вистави. Гриць сидів у кріслі, а дівка показувала йому стриптиз. Вони знову не запнули завіси - від кого? Ганна висіла за вікном і, зіщулившись, спостерігала. Дівка була гарна, що й казать, рухалася зграбно, але загалом це не мало значення.

Гриць сидів з абсолютно баранячими очима, дівка оголяла свої принади, а потім почала роздягати його, цілуючи зарослі груди, притискаючись до них своїм гладеньким обличчям. Бачили б ви його в цю мить.

Боже, невже всі чоловіки такі бовдури?

Ганна додивилася виставу до кінця. І коли коханці, голі, немов Адам та Єва, пішли до ванної, вона по-злодійському беззвучно ковзнула у відчинену кватирку. На підлозі безладно валявся одяг. З ванної долинали солодкі голоси. Ганна зібрала в оберемок чоловіче причандалля - джинси “Лівайс”, шалені гроші зараз коштують, сорочку, білизну - потім подумала і додала до нього жіночий. А потім все жужмом виштовхала у вікно і сама вилетіла слідом. Одяг, виписуючи складні піруети, падав з висоти дванадцятого поверху. Прозорий ліфчик зачепився за гудзик джинсів, і вони кружляли разом у химерному танку.

Ганна провела одяг очима і не стала більш чекати. Вона полетіла додому крізь важкий кисіль ночі, посміхаючись сама собі дивною, дуже дивною посмішкою.

- Альо!

- Ти уявляєш, Ганно, - сказав Гриць дуже бадьорим голосом. - Тут таке сталося! Таке сталося, що схочеш, та не вигадаєш!

- Що таке? - здивувалася Ганна.

- Уявляєш, хтось у душі попер мою одежу.

- Як це?

- А отак! Попер і все. Уявляєш?

- А що ти робив у душі? - поцікавилася Ганна.

- Та так, зайшов сполоснутися, розумієш. А вийшов - одежі немає, - він по-ідіотському хихотнув.

- Та ти що!

- Отак. Уявляєш? Хоч сядь та й плач.

- Бідолашний! - пожаліла Ганна. - То давай я зараз тобі нову привезу, давай…

- Ні-ні,- швидко відмовився Гриць. - Я тут якось.

- Як?

- Ну якось. Позичу в когось, чи що.

Сам не знає, що верзе. Де це таке бачено, щоб на роботі одежу одне в одного позичали!

- Та я швиденько.

- Ні-ні, - категорично заявив Гриць. - Не треба Окса-ночку саму лишати.

Ти диви, який турботливий батько!

- Бідолашний мій, - ще раз пожаліла його Ганна. - Ну хоч не затримуйся там надовго.

Попередня
-= 5 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!