Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Легенда про Нічного Мандрівника Яйце Дра

Легенда про Нічного Мандрівника Яйце Дракона

Глава 1

Чейз прокинувся від совиного крику, дизь близько півночі. Вогнище догорало. Поруч лежала Лея, а Дагорден сидів на колоді біля вогнища. Четвертого супутника, Ардена ніде не було видно. Дагорден побачивши, що Чейз сидить, спантеличено запитав "Щось сталося"?. Чейз мовчки, похитав головою.

- Сова своїм криком розбудила - пояснив він. - Де Арден?

- Пішов оглянути місцевість.

- Давно пішов?

- Близько години.

- Дагорден, я тут подумав, якщо у мене немає того сапфіра, за допомогою якого я потрапив сюди, то як я зможу повернутися додому.

- О, для цього не так важливо мати портал. Портал, через який прийшов ти, був квитком в один кінець. Додому відправимо тебе ми.

Побачивши на обличчі Чейза німе питання, він тут же пояснив.

- Маги здатні самі відкривати портали, тільки якщо знають куди саме. Я знаю, куди тобі треба, тому здатний створити портал, для тебе. Як бачиш нічого складного.

Це заспокоїло хлопця. Ще трохи посидівши біля згаслого багаття, він раптом згадав про свого друга.

- Щось давно Ардена немає. Піду но я гляну, де він.

- Не потрібно. Он він йде - старий вказав на кущі смородини на протилежній стороні поляни. З них вийшла молода людина, з луком в руці. Він швидко перетнув поляну, і сів біля згаслого багаття.

- Ну що, що не будь, знайшов або побачив? - запитав Дагорден.

- Ні - відповів Арден. - Але передчуття що за нами стежать не пройшло. Швидше б світанок. Треба встигнути за день перейти гори. У цій частині лісу не безпечно. Про нього давно ходить погана слава. Тут кожні три безмісячні ночі зникають люди, якщо забрідають мандрівники, гноми або ельфи, загалом, все хто заходить в цей ліс.

- Тоді нам повезло. До безмісячних ночей ще декілька діб.

- Я б не був такий упевнений у везінні.

- Чому?

- Це усього лише оповідання. Ми не можемо бути упевнені в тому, що це правда. Чейз хотів було щось сказати, але так і застиг з відкритим ротом, втупившись на протилежну сторону поляни.

У цей момент прокинулася Лея і, помітивши, що всі трішки стривожені, захвилювалася. А коли помітила вираз обличчя Чейза, злякалася. Інші теж помітили його обличчя, і перелякано подивилися в тому ж напрямі, що і Чейз. Але скільки вони не дивилися так і не зрозуміли, що він такого побачив, чого не побачили вони.

Першим прийшов в себе Арден "Чому ти туди так втупився"

- Як чому? Ви що не бачите, - троє його супутників здивовано переглянулися, і ще раз глянули туди, куди дивився Чейз, щоб переконатися, що нічого там не бачать.

- Там нікого немає мій хлопчик. Кого або що ти там побачив - поцікавився чарівник. Арден і Лея уважно на нього подивилися, з нетерпінням чекаючи відповіді. Хлопець з хвилину мовчав, а за тим відповів: "На тій стороні поляни була напівпрозора фігура. Вона дивилася прямо на мене".

Усі знову подивилися туди, але як і раніше нічого не бачили.

- Це Вресаі, - першим заговорив чарівник. - Вбивці. Вони не видимі у своїх плащах. І лише не багато хто може їх бачити під плащем. І ти мій хлопчик очевидно один з тих, хто може їм протистояти. Ніхто з нас трьох не володіє такою магією. Ті, що лише володіють трьома силами чаклунства можуть побачити не узримое. Нам виключно повезло, якщо вони на нас нападуть, ти зможеш нас захистити.

Попередня
-= 1 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 2.

Останній коментар

Admin 17.11.2018

доброго дня
це не переклад, це авторська книга


Віталій 16.11.2018

Книга хороша, але переклад мене вразив, половина книги на російсткій мові


Додати коментар