Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Мафія і Україна

Україна не скорилася. Україна бореться. Бореться пограбована, спалена, кайданами скована, холодна-голодна, пiд заляком i доглядом семи мiльйонiв124 зайдiв-кацапiв, осамiтнена, зненавиджена свiтовою мафiєю. Цю запеклу, криваву, на життя i смерть боротьбу не видко назовнi; грому i блискавки не чути, не видно; небо нiби погiдне, але повiтря наладоване електрикою, як це завжди буває перед великою громовицею, буревiєм. Неухильно наближається новий 1917 рiк. Тепер не лише елiта народу, але й увесь український народ щораз швидше i бiльше, хоч цього i не видно назовнi, мужнiє, мiцнiє духовно, морально, нацiонально. В Українi росте, набирає снагъ величезна духовна сила. Сила, що її тепер у всьому культурному свiтi можна побачити хiба через мiкроскоп. Це — чинна i непохитна вiра, що "Не єдиним хлiбом живе людина". Чинна вiра, що найвищою метою життя людини i народу є боротьба за здiйснення законiв Божих. Чинна, тобто така, що охоче вiддасть ВСЕ, разом із власним життям, у боротьбi за повну ДУШУ, насамперед, а вже потiм — за повний шлунок. В Українi, навiть у змосковщенiй українськiй iнтелiгенцiї, вiдроджується125 споконвiчний, український, нацiональний iдеалiстичний свiтогляд. Свiтогляд, що єдиний рятував людину i народ вiд духовної, а з нею i вiд фiзичної смертi, як це вже довела iсторiя.

П'ятсот українок-каторжанок у Кiнґiрi голiруч пiшли вiйною на могутню московську iмперiю i ПЕРЕМОГЛИ. Так, перемогли, бо стали i будуть — поки люди живуть — духовними матерями мiльйонiв БОРЦIВ за найвищi християнськi iдеали. Ця їхня перемога — ВIЧНА, бо вона є перемогою споконвiчного Вiльного Духа невмирущої людської ДУШI над часовими потребами людського тiла. Перемога IДЕЇ над шлунком. А сьогоднiшню "холодну" i завтрiшню "гарячу" вiйни виграє зброя iдейна, а не атомна. Тим-то i Московщина, i свiтова мафiя бояться закованої в кайдани, але ВIЛЬНОЇ ДУХОМ християнської України безмiрно бiльше, нiж усiєї атомної зброї у свiтi. Вони добре знають, що НIКОЛИ НЕ БУДЕ РАБОМ ТОЙ, КОМУ МУЛЯЮТЬ КАЙДАНИ. Вони добре розумiють, що духовно Україна далеко сильнiша за всi свiтовi великодержави. Сильнiша, бо у тих великодержав: Тегеран, Ялта, Потсдам, Берлiн, Женева i десятки iнших ганебних поступок Московщинi й мафiї, рузвельти, червонi єпископи, москволюбськi, соцiалiстичнi радiо, часописи, журнали, унiверситети, тактика i навiть стратегiя потурання комунiзмовi у свiтi, переляк, вiдступ, втеча, здача без боротьби i т. п. без кiнця i краю.

А в Українi: Крути, Базар, Зимовi походи, УСС, УГА, УНА, ОУН, УПА, С. Петлюра, Є. Коновалець, Т. Чупринка, С. Бандера, М. Липкiвський, ТИСЯЧI Бiласiв-Данилишиних, повстанцi-каторжани, 500 Безсмертних Українок i тисячi тисяч знаних лише Боговi геройських БОРЦIВ за християнську догму: "Не єдиним хлiбом живе людина".

Хто ж сильнiший духовно? Мiльйонократно пiдкреслюємо — ДУХОВНО, бо ж ДУХ ЖИВОТВОРИТЬ. Творчий Дух творить ВСЕ, отже, i матерiальне життя.

Нiмецький славiст, професор Бреславського університету К. Фрiхтель казав 1942 року, що тодiшня вiйна прискорить занепад англо-нiмецької доби i вiдкриє шлях добi українськiй, за якої пануватиме у свiтi iдеалiстичний свiтогляд. Вiн казав, що Київ буде духовною столицею людства. Казав, що з Києва почнеться духовне вiдродження людства, бо Україна має ключ до свiтової Правди, i Українi Бог призначив мiсiю вказати людству шлях до царства Божого на землi. Обов'язок цей — дуже тяжкий, але за таких переломних вирiшальних часiв завжди з'являються люди великої духовної наснаги, виявляються сили iррацiональнi, сили Творчого Духа, що його прадавня Україна мала i має невичерпне джерело у своїй споконвiчно християнськiй духовностi.

Український Народе!

БОГ I УКРАЇНА!

Цим Переможеш.


1971 рік


104 Джерел до вiдомостей цього роздiлу ми тут не подаємо, бо подали їх у нашiй бiльшiй працi "Українець а москвин".

105 Лес — це спорохнявiлий суглинок, навiяний пiвнiчними вiтрами з-пiд льодовика.

106 Українська мова називає цивілізацією здобутки матеріальні, як хати, дороги, машини, а культурою називає здобутки духовні, як мова, релігія, мистецтво, література, філософія тощо.

107 Московський народ не є слов'янським, а лише мовно послов'янщеним азiатським угро-фiно-татарським.

108 Теперiшнiй народ баски в Iспанiї прийшов із Праукраїни.

109 Вiд неї латинська назва "Рутенiя" i українська "Русь".

110 Т. Коструба переклав її українською мовою i видав 1937 р.

111 Пригадаймо: "Iду до вас" нашого короля Святослава.

112 Первiсним народом Грецiї були переселенцi з Праукраїни, що їх греки назвали "пелазгами". Греки ж прийшли до Грецiї пiзнiше з Малої Азiї.

Попередня
-= 178 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар

Buriakvova 20.08.2014

Комуняку - на геляку!


Додати коментар