Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Загадка старого клоуна

Інші твори цього автора
Чарiвнi окуляриАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 31
Читає 1912 Прочитало 62

«Чарівні окуляри» – нова правдиво-фантастична повість славного українського казкаря Всеволода Нестайка відкриє для читача неосяжний світ веселих казкових пригод двох хлопчаків у шаленому ритмі сучасного життя. Іскрометний гумор та захоплюючий сюжет зроблять подорож до цього світу яскравою та незабутньою.


Веселі, дотепні, мудрі казки й повісті Всеволода Нестайка знають і люблять діти й дорослі в Україні та в багатьох країнах світу. Його герої давно вже говорять не тільки російською, білоруською, литовською, латиською, грузинською, вірменською, узбецькою... не лише англійською, німецькою, іспанською, румунською, угорською, словацькою, а навіть арабською і мовою бенгалі.


Його трилогія «Тореадори з Васюківки» стала українським бестселером. Її внесено Міжнародною радою з дитячої та юнацької літератури до Особливого Почесного списку Г.-К. Андерсена «як один з найвидатніших творів сучасної літератури для дітей».

Чудеса в ГарбузянахАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 61
Читає 2079 Прочитало 31
Для середнього шкільного віку, про справжні і разом з тим дивовижні пригоди трьох друзів
Дивовижні події в 6БАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 49
Читає 1265 Прочитало 10
Для середнього шкільного віку, про справжні і разом з тим дивовижні пригоди друзів
Одиниця з обманомАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 43
Читає 2382 Прочитало 84

Розкривайте двері і заходьте — перед вами четвертий «Б» клас: чотирнадцять хлопчиків і десять дівчаток. Знайомтеся з ними, з їхнім життям, їхніми пригодами, часом веселими, смішними, а часом і прикрими.

Пригоди Грицька ПоловинкиАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 71
Читає 4730 Прочитало 9

Котька давно мріяв про цікаві пригоди. Але пригоди, які чекали його на базі відпочинку «Бережок», йому й не снилися…


Крім повісті, до книжки увійшли ще веселі гостросюжетні оповідання


Космонавти з нашого будинку


Ябеда


Федько-соліст і кобила Муська


Остання бомба


Помста


«Злочин» Жори Горобейка


Синє ведмежа Гришка

Пригоди журавликаАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 66
Читає 2568 Прочитало 6

До книжки відомого українського письменника Всеволода Нестайка увійшли веселі пригодницькі казки «В Країні Сонячних Зайчиків», «Пригоди журавлика», «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя» та «Казка про Жарт-Птицю, про братів-чарівників, про Веселицю Прекрасну та її сестер».

Збірка оповідань Всеволода НестайкаАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 71
Читає 5481 Прочитало 26

Дорогі друзі! Якщо ви читали повість «Одиниця «з обманом», то, мабуть, пам'ятаєте четвертий «Б», про який його класний керівник Ліна Митрофанівна говорила: «Мій четвертий «Б»— неможливий!.. Мій четвертий «Б» — найкращий!.. Мій четвертий «Б» доведе мене до інфаркту!.. Мій четвертий «Б» тільки й тримає мене на світі!..»

Але там, де є четвертий «Б», неодмінно мусить бути і четвертий «А». Бо де ж це чувано, щоб клас «Б» у школі був, а класу «А» не було.

І я вирішив написати ще одну повість — про четвертий «А». І написав «П'ятірку з хвостиком», повість, де на вас чекають одразу дві таємниці.

«П'ятірку з хвостиком» і «Одиницю «з обманом» об'єднав я у повість-дилогію, тобто у повість, яка складається з двох частин.

Та відкривається книжка все-таки «Одиницею «з обманом», повістю про четвертий «Б». Хоч це й не за алфавітом.

Бо написана вона раніше.

Таємничий голос за спиноюАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 42
Читає 1114 Прочитало 22
У суботу тридцятого вересня о тринадцятій годині двадцять п'ять хвилин раптово і загадково зник учень п'ятого «б» класу Вітасик Дорошенко...
Ще одна збірка Всеволода НестайкаАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 126
Читає 2202 Прочитало 1
Дитячі оповідання від класика ;)
Тореадори з ВасюкiвкиАвтор -
Опубліковано 23.08.2014
Кількість сторінок 186
Читає 18334 Прочитало 100

Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей. Це – перше видання нової авторської редакції роману, позбавленої деяких неминучих ідеологічних нашарувань минулої доби, деталей, незрозумілих сучасному, а тим паче майбутньому читачеві. У книзі чимало нових надзвичайно веселих епізодів.


Ваш коментар буде першим!