Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

Вона дивилася з підвіконня вниз, кольоровий, позолочений скляний купол батькової палати, і говорила собі: скоро він мене покличе.

Відвідувачів до неї не допускали, але слуги заходили часто: Боре зі щетинистим підборіддям, бундючно важливий Тимот, сестри Морра і Меллея, гарненька дівчинка Седра, стара Беландра, служила перш покоївкою у її матері. Вони приносили їжу, міняли простирадла, виносили судно з під мармурового стульчака, але в розмови з нею не вступали. Якщо вона вимагала вина, Тимот його доставляв. Якщо їй хотілося фіг, оливок або начиненого сиром перцю, варто лише замовити улюблену страву Беландрі. Морра з Мелеєю забирали брудну білизну і приносили випрану. Кожен другий день наливали ванну, і Седра терла принцесі спину і допомагала розчісувати волосся.

Але ніхто з них і слова не сказав про те, що відбувається за стінами її клітки.

- Темну Зірку вже взяли? - запитала вона якось у Борса, але той повернувся до неї спиною. - Ти оглух, чи що? Повернися і відповідай, я наказую! - Замість відповіді він зачинив двері.

- Тимот, - спробувала вона на інший день, - що з принцесою Мірцеллою? Адже Я зовсім не бажала їй зла. - Останній раз вона бачила дівчинку на шляху в Сонячний Спис. Мірцелла, занадто слабка, щоб їхати верхи, подорожувала в носилках, з перев'язаним шовковими бинтами обличчям і гарячковим блиском в очах. - Прошу тебе, скажи, жива вона чи ні. Що поганого станеться, якщо я буду знати? Скажи, як вона себе почуває. - Але Тимот не сказав нічого.

- Беландра, - почала вона знову через пару днів, - якщо ти любила мою леді мати, змилуйся над її бідною дочкою і скажи, коли батько має зі мною побачитися. Прошу тебе. - Але і Беландра немов води в рот набрала.

Може, батько катує її таким чином? Не дибою і розжареним залізом, а мовчанкою? Це було так схоже на Дорана Мартелла, що Аріанна не втрималася від сміху. Він думає, що діє тонко, а на ділі лише показує свою слабкість. Принцеса вирішила використати своє усамітнення, щоб зцілитися духовно і зміцнитися перед майбутніми випробуваннями.

Немає сенсу міркувати безперестанку про сіра Аріса - краще подумати про піщаних змійках, особливо про Тієну. Аріанна любила всіх своїх побічних кузин, від запальної колючої Обари до найменшої шестирічної Лорези, але лише Тієна заміняла їй рідну сестру. З братами принцеса ніколи не дружила: Квентіна рано відвезли в Айронвуд, а Трістан був набагато молодший за неї. Вони з Тієною, Гаррин, Дрю, Сільва Цятка - ось з кого складався їх тісний гурток. До їх забав часом приєднувалася Ним, і Сарелла вічно намагалася втертися, але п'ятірка залишалася нерозлучною завжди. Вони плескалися в ставках і фонтанах Водних Садів, влаштовували бої, сидячи верхи один на одному. Аріанна і Тієна разом вчилися читати, їздити верхи, танцювати. Коли їм було по десять, Аріанна поцупила винний штоф, і вони напилися доп'яна. Вони ділили між собою харчі, постіль, коштовності. Навіть перший чоловік у них був загальний, Дрю, - від надлишку запалу він залив Тієні всю руку, коли вона витягла предмет їх прагнень з його бриджів. Аріанна посміхнулася, згадавши про це. У Тієни небезпечні руки.

Чим більше принцеса думала про своїх кузин, тим сильніше сумувала за ними. Наскільки вона знала, їх тримали тут же в башті, прямо під нею. Вночі вона постукала в підлогу підошвою сандалі, але відповіді не дочекалася і перегнулася вниз з вікна. Там теж виднілися вікна, менше, ніж у неї, деякі не ширше бійниць.

- Тієна! - покликала вона. - Тієна, ти тут? Обара, Ним? Ви мене чуєте? Елларія ? Хто небудь? ТІЄНА! - Вона півночі висіла в вікні і кликала, поки не охрипла, але їй знову ніхто не відповів. Це злякало її так, що й сказати не можна. Якщо піщані змійки сидять в Списі, вони не могли не почути її - чому ж не відповідають? Якщо батько зробив щось з ними , я ніколи йому цього не прощу , сказала собі Аріанна.

Після двох тижнів ув'язнення її терпець остаточно закінчився.

- Я бажаю негайно поговорити з батьком, - сказала вона Борсу самим своїм владним тоном. - Мусиш цю ж хвилину проводити мене до нього. - Борі залишився глухим, як завжди. - Я готова поговорити з принцом, - сказала вона Тимоту - з тим же успіхом. На наступний ранок вона зачаїлася під дверима і проскочила повз Беландри, розбивши тарілку з вареними яйцями, але через якихось три ярди її затримали стражники. Їх вона теж знала, і вони теж залишилися глухі до її благань. Брикаючуся втікачку помістили назад.

Треба діяти тонше, вирішила вона. Свої надії вона покладала в основному на Седру, юну, наївну і податливу. Гаррин, пам'ятається, хвалився, що один раз переспав з цією дівчинкою. Під час чергового обмивання, коли Седра намилювала їй спину, принцеса почала базікати без угаву.

Попередня
-= 268 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!