Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

А як же пояснити Саші таке пізнє повернення? Хіба вона повірить, що чоловік міг просто так от підвезти. Таня вже почала вигадувати, щоб якось логічно все пояснити, мовляв, старий знайомий підкинув, чи жінка за кермом була, а потім згадала – щоб брехати не обов'язково вигадувати, можна просто оминути увагою дрібниці, які б довелося перебріхувати. Ну, доїхала і доїха-ла, може пішки прийшла, зрештою таксі взяла. Не дарма кажуть, жінки не вміють брехати – тільки багато недоговорюють.


РОЗДІЛ ІІ

Шкідливість шкідливих звичок полягає не лише в їхній деструктивній дій, а ще в постійній потребі пошуку засобів задоволення власних штучно створених залежностей. Цей пошук подекуди ще більше ускладнює життя, а ніж те, що нас безпосередньо отруює. За умов, коли зовсім поряд є джерело отрути, і величезна кількість нервів не витрачається на ганебний ритуал пошуку, в якийсь момент починаєш залежати не від банального тютюну, а його джерела – кіоску, що в твоєму дворі.

Таню саму дратували регулярні рейси до кіоску, але поки про те, щоб кинути курити, вона й не замислювалася. Полон, в якому її тримала мала архітектурна форма поблизу дома, цілком гармонійно вписувався в її світо-бачення, ієрархію цінностей та принципів. А те, що за півроку – відлік Таня вела з моменту вироблення в самої себе шкідливої звички – вона жодного разу не спробувала позбутися залежності, вважала своїм головним життєвим принципом.

А принципова людина значить послідовна. То ж Таня, раз ступивши на шлях, який пролягає від будинку до кіоску, з нього вже не зверне. І сьогодні на хвилинку вийшовши з дому, Таня раптом усвідомила всю користь від своєї шкідливої звички. З-за рогу будинку саме з'явився Костя, і тим, що вона матиме нагоду поговорити з ним не в присутності подруги, Таня завдячувала тютюну.

— Привіт. А я до вас.

— Вважай, що ти вже прийшов.

— Дай вгадаю – Саша не вдома, і ти кудись йдеш. – Костя сам виявив бажання почути брехню, і Таня не змогла йому відмовити.

Попередня
-= 89 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!