Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Готівка врятує світ

В таких жінках вона, як не старалася, та свою клієнтку все рівно не бачила, бо її просто заглушав крик про допомогу. Вона чула його настільки виразно, що просто не могла дозволити жінці пройти повз, проігнорувати її проблеми, які та, можливо сама і не помічає, не визнає, але ж підкреслює їх цією дешевою помадою… Значить здогадується про них!

— Я перепрошую. А у Вас не знайдеться вільної хвилинки? – Вона звернулася якомога люб'язніше, намагаючись зазирнути жінці в очі, та вони блукали, ховалися, намагаючись уникнути чужого погляду.

— Я поспішаю. В мене немає часу.

— Невже у Вас немає часу на себе? – Вона тоді сама не зрозуміла, наскільки точно влучила цією фразою вглиб жіночої душі. Вона зачепила щось таке, що ніхто інший просто не насмілився би й чіпати. Ну, хвилює цю жінку щось, болить, мучить, і байдуже – кому яке діло.

— Послухайте, в мене п'ятеро дітей – в мене, правда, на себе часу немає. Та й чого мені перед дзеркалом красуватися – вже не ті роки.

— Ви чудово виглядає на свої роки. Вам тридцять п'ять? – Жінка засміялася, таки розчула в її словах лестощі. – Я вгадала?

— Сорок два. Але все рівно, дякую.


(  


Завдяки здатності довго когось слухати, при цьому зрідка кивати головою, мовляв, я все розумію, – з цією жінкою вона потоваришувала. З часом у них з'явилася традиція раз в місяць у будній день, поки чоловік на роботі, а діти хто в школі, а хто вже і в університеті, – за чашкою чаю переглядати новий каталог.

Виявилося грошей у неї достатньо, аби витрачати їх на косметику – чоловік непогано заробляє, і час таки можна для себе знайти. Що ж тоді на її губах робила та помада? Це запитання виникало кожного разу, коли вони підбирали їй нову помаду, якусь яскраву, насичену – в неї ще й смак був. Якби вона титанічними зусиллями не стримувала себе, в якийсь момент воно б обов'язково зірвалося з її уст. Та звідти злітали лише слова розуміння та підтримки. Хоч вона ані найменшого уявлення не мала, що таке п'ятеро дітей, як можна дбати про кожного вдвічі більше, а ніж про саму себе, ще й чоловікові уваги не менше приділяти.

Попередня
-= 3 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!