Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Готівка врятує світ

Та з її слів: “Шлюб у нас уже не той, що колись…”, вона зрозуміла, що йому уваги від неї багато не потрібно було. Максимум: сніданок, обід, вечеря, чистий попрасований одяг і порядок вдома. Ще щось було затаєне в цих словах, та поки вона не розгадала, що саме.

Можливо, щоб вона все зрозуміла, потрібна була саме така ситуація. Якось, прийшовши на чай, вона застала її на кухні. Допікалися якраз булочки. До каталогу справа так і не дійшла: поки розповіли одна одній, що новенького сталося за останній час, саме підійшли булочки; поки розсма-кували ще гарячу випічку, на запах з кімнати вийшов її чоловік. Він чомусь був не на роботі – вихідний у нього чи що…

Вона заочно вже трішечки його зневажала за те, що він настільки недбало ставився до дружини, яка для нього і для його дітей робила все і навіть більше. Їй здавалося, що він просто не цінував свою дружину. Вона ж гарна, і добра, і хазяйновита, і булочки в неї такі смачні. Зачувши його кроки, вона демонстративно жувала булочку, сподівалася, що їй вдасться уникнути контакту з цим невдячним чоловіком, мовляв: я зайнята, мене не турбувати.

Тому, коли він зайшов на кухню, навіть на нього не глянула. Та далі він не пішов, стояв біля входу, ніби з місця зсунутися не міг. Це і привернуло її увагу. Не хотілося їй на нього дивитися, та все ж було цікаво, чого він там застряг. Підвела очі, а там стояв нещодавно впольований нею кабанчик.

Німа сцена на довго не затягнулася. За мить вона вилетіла з їхньої квартири, нічого не сказавши, не пояснивши. Взувалася вже на сходах, поспіхом перестрибуючи через кілька сходинок. Один раз ледь не впала, та чудом втрималася на ногах.

Вибігла з під'їзду, ридає і сама не розуміє від чого. Дурна ситуація, та хіба вона винна? Ох, як би вона зараз не хотіла відчувати свою провину. Тепер вона зрозуміла, що не так у тому шлюбі. Зрозуміла, ще щось, від чого заридала ще більше. Нарешті перечепилася, і вже не намагалася втриматися на ногах, – впала посеред вулиці, закрила очі руками й заплакала так, ніби разом з нею впав, рухнув, вщент зруйнувався увесь її світ, уся її філософія.

Попередня
-= 4 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!