Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Маніфест про Людину-Бога

Бог, як таковий, це не реально існуюча надістота, а певна концепція, так би мовити - внутрішній сенс, алгоритм, по якому функціонує життя і який людина намагалась все життя зрозуміти та надати йому певну форму, яка буде підходити тим часам і тим умовам, в яких цей Бог був пізнан. Бог не помер, померла його стара оболонка, його стара форма, вона відійшла в минуле, як туди же відійшли і солом’яні хати як основний вид житла, коні, як основний засіб пересування, і так далі. Мало хто розуміє, розуміє насправді той факт, що людство виросло вже так, що нам не потрібен Бог, не потрібен Бог в плані існування певної фігури, з якою можно і треба домовитись, аби тобі в твоїх справах сприяла вдача. Людство переросло той рівень, щоб просити у Бога помічі, як її просять діти, підлітки і повнолітні, які ще не повністю вийшли з-під батькової опіки, у самих же батьків. Як доросла людина сама собі батько і мати, в тому сенсі, що вона сама собі моральний авторитет і не потребує авторитетів ззовні, керуючись в першу, головну і єдину чергу своїми судженнями, так само і людство зараз мусить бути саме собі Богом. Людина не мала Бога, людина придумала його, щоб він був їй костилем і допомагав йти крізь небезпеки життя, а тепер цей костиль просто-напросто став непотрібен. Людині не потрібен Бог, бо вона сама стала Богом - вона вже накопичила досить знань, навичок і вмінь, щоб робити такі речі, які раніше би вважалися чаклунством. Чого лише вартують смартфони і комп’ютери, з екрану яких ви, скоріше за все, читаєте цей маніфест. А досягнення медицини? Коли ті хвороби, від раніше гинули тисячами і якими могли завдати тяжких травм на все життя, можна вилікувати усього за тижневий курс антибіотиків. Ну, а про польоти в космос чи такі блага цивілізації, як гаряча вода, газ і світло, про яку раніше і мріяти не могли, я вже і казати не буду. Просто подумайте, яким було би ваше життя без газу, електрики і проточної води, наскільки менше комфорта в ньому би стало? В декілька десятків разів, це точно. Завдяки цьому навіть звичайні люди живуть в певному чині краще, з більшим комфортом, аніж усі королі минулого. Людству тепер не треба домовлятись з Богом, аби отримати плоди своєї діяльності, йому не треба полагатись, так би мовити - на милість божу, як дорослій і самостійній людині не треба полягатись на милість батьків. Ми досягли такого рівня розвитку, коли ми самі можемо виконувати для себе функцію Бога, бути розрадою самим собі, бути самим собі поміччю. Чим далі, тим більше ми проникаємо в таємниці життя, вміємо робити речі, які зачасту не здаються нічим іншим, як справжньою магією та не менше, як чудом. Якщо раніше людство чекало чудо від Бога, тепер воно може творити чудеса власноруч, по своєму бажанню. Бог не вмер, він живий, просто людина стала Богом. 

Але ще не усвідомила цього, і тому замість того, аби побачити його всередині, вона все також, як і тисячоліття тому, шукає його зовні, марно очікуючи знайти там прихильності. Я вважаю, що вже не треба шукати його схвали десь там, деінде, а подивитись всередину, і побачити, що він там вже є, що ми і є - Бог.  

П.С. – на другу частину питання я відповім в наступному маніфесті

Доки – всього гарного

Якщо є що сказати, думка, якою хочеться поділитись – напишіть її, будь ласка, в коментарі. Це для мене дуже важливо, як пожива для розуму.

Всього найкращого.

Попередня
-= 5 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!