Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > КООПЕРАТИВНА ДЕРЖАВА — НОВЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Контракт може бути розірвано з працівником тільки на основі рішення суду в таких випадках:

- за кримінальним правопорушенням;

- згідно з рішенням суду про звільнення працівника за порушення присяги за позовом відомства як другої сторони соціального контракту.

А тепер уявіть собі, чи багато знайдеться правоохоронців або інших державних службовців, які ризикнуть перекреслити одноразовим хабарем чи іншим правопорушенням весь результат попереднього життя? Особливо за умови невідворотності дії законів у новій державі. Питання риторичне.

Висновок. Справжнім остаточним результатом тотальної боротьби з корупцією в державі має стати загальна думка, яка опанує розум кожного громадянина: чесним насамперед бути вигідно. Об’єднуючи людей у новий соціум за новими принципами, ми зобов’язані повністю виключити з нинішнього життя притаманні йому такі вади: неповагу людини до своєї держави, правовий нігілізм, байдужість до своєї долі та небажання покращити власне життя власними ж силами.

А протилежні цим вадам риси, як-от: повага до рідної держави, шанування власних законів, бажання працювати, щоб жити краще, і стануть проявом справжнього патріотизму.

Про майбутню армію нової держави

«Природно, що безпеки тільки внутрішньої окремо не буває. Внутрішня безпека в державі нерозривно пов’язана з безпекою зовнішньою, яку переважно забезпечує дієздатна сучасна армія разом зі структурами державної безпеки, зовнішньої розвідки та дипломатичним відомством».

Так починався цей розділ у першому виданні. Це було 2012 року. Тепер, коли на цьому напрямі, починаючи з 2014 року, все докорінно змінилося, нині, 2015-го, цей розділ слід викласти дуже докладно і зовсім в іншому контексті. Хто читав і має перше видання книжки, зможе порівняти тексти.

Отже, сталося те, про що 2012-го ніхто (крім агресора, звичайно) й подумати не міг. Проте Україна нині змушена давати відсіч проявам зовнішньої агресії і, на жаль, внутрішньої зради.

Ми всі пишалися тим, що Україна стала позаблоковою державою, але цей статус добрий для мирних часів і за наявності сильної боєздатної армії. Не хочу марнувати час і цей текст на те, що всі і так уже знають. За останні роки українську армію розвалили, знекровили матеріально, морально, ідеологічно, патріотично, кадрово і т. д. Злочинці, які зробили це, ніби знали (а може, справді знали), що настане час, коли нам треба буде захищати свою Вітчизну. Мабуть, сподівалися, що така армія виявиться нездатною на це, але події 2014–2015 років довели зворотне. Тепер нам разом із територіальним, економічним, соціальним відновленням країни доведеться стрімко, але розумно і ретельно побудувати справді нову армію, вже відштовхуючись від реалій 2015 року. Так от, якою має бути армія оновленої держави?

Повторюся, спираючись на попереднє видання: «Така армія кількісно і якісно має відповідати стандартам найкращих армій світу, бути абсолютно професійною за особовим складом, тобто контрактною. Армія має бути мобільною за складом і родами своїх військ, бути готовою невідкладно, без тривалого мобілізаційного розгортання виконати будь-яке завдання на захист власного народу і території країни. Армія має бути сучасно озброєна, а більшість потрібного бойового оснащення повинен розробити й виготовити для неї національний оборонний комплекс. Я особисто вірю, що світлий розум і хист наших учених і виробників зможе здійснити прорив на цьому стратегічному для країни напрямку. Головну увагу треба буде приділити розробці надсучасної високоточної ракетної зброї останнього покоління, стимулювати виробництво космічної техніки, пов’язаної передусім з ефективністю дій військ протиповітряної оборони країни, зокрема систем супутникового наведення високоточних ракет, космічної розвідки. На щастя, спеціальні конструкторські бюро та саме виробництво ми поки що не втратили».

Попередня
-= 36 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!