Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Пошуки дому

- Це синтетика. Її отримують хімічно з неф... Гаразд, ми її створили самі.

Вечір. Цариця запросила нас до себе.

Вадим запитав у неї:

- Правителька цих земель, ти сказала, що Великий провидець передбачив, що Боги прийдуть з того святого місця, звідки прийшли ми, і врятують Вас. Коли він це говорив?

- Дуже давно. Великий провидець говорив це ще моєму батьку, коли той тільки починав управляти своїм народом. Великий провидець сказав моєму батьку, що донині я не повинна виходити заміж, тому що мій звужений буде серед Богів.

- Це по-нашому. – Сказав Валентин. – Вона мені подобається. Блондинка в голому і обтягуючому платті. Я б не проти потрястися з нею трохи.

- Ти що? – Образилася Настя. І відвернулася від нього.

- Це я можу стати Царем цих недорозвинених істот? – Сміявся Валентин, але його перекладач був вимкнений, щоб його ображаючі фрази не доходили до слуху Цариці. – Треба тільки постаратися. Завоювати цю милу красуньку – Царицю всіх білявок? Дуже просто! Я раніше состояв в групі «Блондинки». Мій ідеал – блондинка на підборах в міні-спідниці. Нічого, її сукню можна укоротити, а підбори – Настя, віддаси свої? Заради мене.

Настя взагалі пересіла ближче до мене.

Я обурилася:

- Хіба таке говорять своїй дівчині?

- Тихіше. – Сказав Вадим.

- Великий провидець сказав, - продовжувала Цариця, - що в тій печері шлях, який веде до погибелі. Але Боги зможуть подарувати нам життя на тому шляху. А тут погані Боги прогніваються на нас за наші постійні війни і покарають нас чимось раніше нам небаченим. І ми повинні піти за добрими Богами. Повірити їм. І все виконати. Врятуйте нас!

Ми здивовано дивилися, як Цариця заплакала.

Як міг якийсь провидець передбачити нашу появу на цій землі? Значить, наша поява невипадкова на цій Білій планеті. Може, він бачив загибель планети, з якої прилетять «боги»?

Вадим вимкнув перекладач і звернувся до нас:

- Це не подорож в часі. Це не та планета, на яку ми прилетіли, в більш пізньому віці. Тут чотири зірки, навколо яких обертається ця планета, а на тій, на яку ми прилетіли, – три зірки. Планета швидше гине, чим зірка. Четверта зірка не могла ні загинути, ні народитися, не убивши цю планету. І небо зоряне тут інше, чим на тій планеті, на якій залишився наш корабель. Це не подорож у часі. Це паралельний мир. Це дві однакові планети в двох паралельних світах. Правда, ця планета більш стара, ніж та, на яку ми прилетіли. Це дивно. Мріяв, але не вірив, що зможу побувати в двох паралельних світах. А до слів пророка треба прислухатися. Якщо він передбачив нашу появу, значить тут повинно щось трапитися, раз він про це говорив. Будьте уважні. Будь-які поштовхи поверхні, будь-які аномалії – і відразу біжимо до печери. Головне встигнути повернутися в інший світ до руйнування, щоб залишитися в живих. І тримаємося разом. За всім спостережуємо. Шкода, що не можемо передати дані і просканувати небо без апаратури, яка на кораблі. Ми б її і не дотягли сюди. А раптом прибудуть «злі боги» з неба у вигляді прибульців і влаштують по нас стрілянину? Або заберуть в рабство. Мені не подобається ідея взагалі бути тут. Мріяв, побачив, треба тепер йти. 

- За декілька днів адже нічого ж не відбудеться. І я хочу забрати з собою цю Царицю. Вона така!... Її зовнішність ідеально підходить під мою. -  Умовляв Валентин.

Попередня
-= 21 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!