Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Пошуки дому

- Може потім, якщо нічого іншого не знайдемо. Може тоді нам ризикнути? Не можна ж всіх підставляти ради одного свого бажання. Нам треба знайти дім. Для цього підійде будь-яка планета, схожа на нашу Землю. Не можна всіма ризикувати. Хай утрясеться все. Ми знайдемо нову планету. Там залишимо нашу команду. А самі можемо спробувати. Тільки на маленькому кораблі, який швидше переміщається, чим увесь цей. Тут же є ще окремі маленькі конструкції на декілька чоловік. Хай це буде наш запасний варіант. Який може нічого хорошого нам і не принести. Ми ж не знаємо, наскільки зруйнувалася Біла планета в тому вимірюванні. І що зараз відбувається на ній? Може, замість неї там такий же вакуум. А перейшовши через цей кордон в печері, ми можемо опинитися невідомо де. І там теж можуть з'явитися ноніуси. Раз вони тут існують. Давай все обдумаємо. І рішення ухвалимо тільки потім, коли не знайдемо жодної відповідної планети, яка стане рідним домом. А поки хочу вірити, що ми знайдемо потрібну нам планету. І поселимося на ній краще за будь-яке інше небесне тіло.

Наступного дня, коли ми снідали в їдальні, Дарина підійшла до нас стурбовано і почала розмову так:

- А чому ми летимо саме на цю планету? Тобто ми летимо до сузір'я Аріна до планети Аліна? Так?

- Так. А що? – Відповів Вадим.

- Справа в тому. – Продовжила Даша. – Що таке схоже сузір'я є в документах ноніусів. Я всю ніч перечитувала, порівнювала і шукала схожість. У картах ноніусів, звичайно, інші назви. Але я прорахувала координати Білої планети, знайшла її в їх картах. Потім відклала траєкторію, куди ми летимо, на карті ноніусів – і вийшло, що ми летимо прямо в провінцію цього ворожого народу. Якщо, звичайно, я все правильно зробила. І якщо правильно знайшла нашу Білу планету в цих картах ноніусів. 

- Я перевірю. А які координати головної планети ноніусів, щоб ми випадково не потрапили в самий центр проживання загарбників? – Запитав Вадим.

- Я ще працюю над цим. – Відповіла Даша. – У ноніусів стільки планет, що я втрачаюся назвати їх головну планету. Хоча в документах описані назви, координати, структурні схеми, що до чого відноситься, все одно важко розібратися в логіці чужої цивілізації. Є одна дуже крупна планета, але про неї особливо нічого не написано. І є дуже маленька планета, яка постійно фігурує у всіх записах. Чи то це основне їх проживання, чи то це військова база, з якої починаються всі дії ноніусів. Ви не поспішайте з наближенням до цієї планети. А я постараюся щонайшвидше у всіх документах ноніусів, які у мене є, знайти відповіді на основні питання. Я принесу переклади, як тільки закінчу з цією справою. І відразу принесу. Принесу й оригінальні описи, і переклад. Може, я в чомусь помилилася. Треба все перевірити. Але комусь іншому: може, я щось неправильно розшифровую або в розрахунках якась помилка, яку я ніяк не можу знайти. Не помічаю її – і все!

- Тоді принеси мені оригінал. Я сам подивлюся. І спробую перевести. А ти потім принесеш і переклад. Разом порівняємо. – Запропонував капітан.

- Добре. Тоді відразу після сніданку. – Погодилася Дарина. 

- Смачне м'ясо. Це Настя готувала?

- Так, я теж брала участь в приготуванні. Але основним кухарем на сьогодні була Цариця – дружина Валентина. – Відповіла Настя. І додала через невелику паузу. - Цариця знає стільки цікавих і зовсім нових для мене кулінарних рецептів, що я завела новий блокнот і в нього записую всі дивні рецепти чизов. А потім опублікую цю книгу по приготуванню цих цікавих і принадних блюд в співавторстві з Царицею. Це буде дуже корисна для всіх нас збірка чогось смачненького.

Попередня
-= 40 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!