Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Закон Братів Капранових

Ми проголосуємо за Вас, а точніше, проти Кучми.

Умовно-достроково звільнений прем’єр не має шансів отримати чесну перемогу. Але залишаються плани зриву голосування, модернізації механізмів ви(ї)борів, - щось подібне вони вже озвучували вустами Гавроша та інших песиголовців.

Отже, мусимо попередити Вас: якщо Ваші штабісти знову проґавлять цей процес, люди вдруге вийдуть на Майдан. Але уже з арматурою в руках. І вони приведуть таки на Банкову свого Президента.

Тільки це вже будете не Ви.

Нам би не хотілося знову наврочити.

Тому ці два тижні ми будемо поруч із Вами.


Ваші виборці. Брати Капранови.


Майдан, www.maidan.org.ua, 2004 р.


Тачанка з півдня


Сила-силенна аналітичних матеріалів про третій тур, які не завжди вдається дочитати до кінця, спонукає нас пожаліти потенційного читача і у цьому, нашому звіті запропонувати додатковий сервіс. Тобто, спочатку ми коротко позначимо висновки зі своєї мандрівки таврійськими степами, а далі вже почнемо докладну розповідь - для тих, хто не встиг заснути.

Отже, до вашої уваги головні висновки:

• Миколаївський обласний штаб Ющенка і більшість районних штабів області варто розстріляти перед лавами революціонерів для прикладу і підняття бойового духу останніх.

• Рейтиг Ющенка на Миколаївщині - це насправді рейтинг довіри до місцевих представників. Скажи мені, хто твій штаб, і я скажу - хто ти.

• Не все так погано в наших рідних степах. В селах і містечках є справжні герої, які постраждали за свої переконання, які можуть і повинні стати опорою у подальшій роботі і яких треба відзначити.

• У другому турі на дільницях було масове вкидання. В цьому замішано тисячі людей. Усіх покарати не вдасться. Але для того, щоб у 2006 році мати нормальні вибори, а не той цирк, що зараз, протягом року необхідно:

посадити на лаву підсудних мінімум по 1 фальсифікатору у кожному ТВК,

провести слідчі дії у відношенні кожної ДВК, з візитами до прокуратури і всіма понтами, аби решта злякалися.

З висновками скінчено. Кому цікаво, їдемо далі, з самого початку.

Свята треба зустрічати вдома. Тому не дивно, що свято демократії, яке вже втретє за останні два місяці відвідало Україну, ми зустріли в рідному Очаківському районі, що на Миколаївщині. Люди чомусь дивуються, коли чують, що ми з Миколаївщини, а ми не розуміємо, що тут дивного - невже там живуть не такі люди, як скрізь? Запевняємо, що такі самі. І в цьому ми ще раз переконалися 26 грудня.

Пам’ятаєте діалог із фільму “Хоробре серце”?

- Ірландія - це мій острів.

- А ти хіба граф?

- Ні, я ірландець.

Це про нас. Бо Очаків - це наше місто. Тому ми зв’язалися з координаторами спостерігачів на сайті “Майдан”, взяли дві свої машини, приятелів, відеокамери, ксерокс та поїхали спостерігати за виборами. Одразу зауважимо, що нам поталанило - місцевий штаб не забувся подати наші прізвища до ТВК, і ми навіть отримали ксіви. Таке щастя випало не всім -бардак із посвідченнями підтвердять, мабуть, більшість із волонтерів Миколаївщини. Отже, маючи дві мобільні групи з міжнародним спостерігачем (старовинним другом з ближнього зарубіжжя, який приїхав захищати українську демократію) на борту, ми взялися відповідати за весь рідний район цілком, а це 24 дільниці.

Оскільки ми не звикли покладатися на будь-кого, то свою роботу, проживання, харчування та фінансування організували самі і зі співчуттям вислуховували колег із інших районів про поневіряння у степах, ночівлю на підлозі, гонитву за місцевими штабістами тощо. Нам було легше, бо, як ви уже знаєте, Очаків - наше місто. А отже, від виборів ми отримали майже виключно позитивні емоції. По-перше, погода - сонце, зелена травичка, і все це напередодні Нового року. По-друге, природа - безкраї степи, море, романтика порожніх пляжів. Тільки не подумайте, що ми займалися виключно порожніми пляжами - просто про них писати приємніше, аніж вкотре обурюватися роботою місцевих штабів та відсутністю бодай слідів агітації за Ющенка. Аби проілюструвати це, наведемо лише один епізод, який стався у суботу.

Отже. День перед виборами, 17-00. Телефонуємо до районного штабу, аби повідомити про своє прибуття. Абонент знаходиться поза зоною досяжності. Але в Очакові, виявляється, існує ще й міський штаб. Набираємо його. Повідомляємо, що дві мобільні групи з Києва прибули в їхнє розпорядження. Чуємо у відповідь:

- Добре. Давайте під’їжджайте до мене завтра годинці о 9-й.

Хто розуміє, оцінить гумор ситуації. Нам запропонували зустрітися в штабі у день виборів о 9-й при тому, що перші засідання ДВК починаються о 7-15! Що ж тут дивного, що ми так і не зустрілися з місцевими штабістами, бо зрозуміло, о 9-й ми уже давно були в полі, а наші намагання ввечері звітатися про зроблене, нарвалися на незрозуміле белькотіння. Словом, не судилося. Зате майже на кожній дільниці нас відводили вбік представники Ющенка і казали:

Попередня
-= 31 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!