Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Живий звук

Хоча могло бути гірше, сказав мені потім Хмара.

Після того, як на його прохання хлопці з експертно-криміналістичного відділу зробили за допомогою спеціальної комп’ютерної програми порівняльний аналіз облич Чепелик і Зими на пересланій мною фотографії, вони переконалися — якщо ніс Наталки змінити до форми носа Галини, то портретної подібності цілком реально досягти. Правда, хлопці потренувалися робити це у фотошопі. Але хірурги-кудесники ще не на таке здатні.

Погодившись, що мої припущення стосовно двійника не такі вже й абсурдні, Хмара, передзвонивши мені в Чернівці, з горем пополам погодився грати далі. Продовження гри вимагало, аби я дав про себе знати Антону Назарову, новому продюсеру Сонцевої. Той, за моїм стратегічним задумом, точно повідомить про це Каракаю. Продюсера вже потрусили, і він підтвердив — мусив доповідати новому партнерові про кожну спробу контактів з боку преси. Коли вирине моє прізвище, Каракай повинен зробити мисливську стійку.

Я вирішив попрацювати живцем. І ми з Хмарою все правильно вирахували.

Крім одного: люди Каракая справді чатували на мене в моїй святошинській квартирі. Але замість того, аби, як ми думали, працювати зі мною там же, на місці, витягли з дому, запхали в багажник машини і кудись повезли.

Поки знайомий вже мені опер Карташ сам, без підкріплення та прикриття, з ризиком бути викритим чи загубити моїх викрадачів пас їх до самого Обухова, куди мене вже один раз хотіли везти, тільки іншим способом, Хмара лаявся з начальством, вимагаючи швидше узгодити та вирішити питання з групою захоплення. Поки я говорив свою викривальну промову, тим самим тягнучи час, у кабінетах міліцейське керівництво міста погоджувало свої дії з міліцейським керівництвом області: чи може київський спецназ проводити операцію за межами міста, чи треба залучати обласний. Увесь цей час Карташ сидів у засідці біля складу на околиці Обухова, куди мене привезли, і не знав, що взагалі відбувається: на мене ж не почепили жодних «жучків».

Коли, нарешті, бійці київського «Беркута», група, «заточена» на визволення заручників, пішла на штурм, просто з гуркотом висадивши шматком вибухівки металеві ворота, мені вже встигли вкачати кінську як для першого разу дозу героїну. Якщо це когось заспокоїть — мені потім сказали, що герич був дуже високої якості.

Роман Каракай тим і славний серед інших наркоділків. Він ніколи не розбодяжує свій товар. У нього ціна відповідає якості, хоча я так і не розумію, чим якісна наркота відрізняється від неякісної. Це все одно, що радіти, коли тебе заріжуть гострим ножакою з блискучим клинком, а не тупим, з іржавим лезом.

На складі, до речі, знайшли чималу кількість героїну, кокаїну, ящик з екстазі та іншу гидоту. Навіть третина знайденої кількості тягнула на серйозний термін ув’язнення. Помножте це на незаконне утримування людей, і стане ясно: Каракай цього разу залетів серйозно та, будемо сподіватися, надовго. Полонений дилер, якого Хмара так вчасно тоді сховав, заливався соловейком і просив лише тримати його в окремій камері, поки все не скінчиться. Грузин особисто гарантував йому безпеку і тепер шкодував: адже оберігати дорогоцінне життя свідка мусили в результаті ті ж Карташ, Сазонов та ще кілька хлопців із відділу Хмари.

Спеціальної охорони для подібних випадків не передбачено. Та й начальство, казав Грузин, бурчить: дрібний пушер — не велике цабе. Каракай уже хоч як не відкрутиться, тепер колишні партнери самі зацікавлені валити його, списуючи заодно на нього, по можливості, свої гріхи.

Тут ми з Хмарою, можна сказати, перемогли. Я за кілька днів у своїй рідній Святошинській лікарні вже встиг поділитися з колегами з преси та телебачення досвідом, як треба проводити журналістське розслідування, щоби в результаті воно стало частиною міліцейської спецоперації з викриття та затримання небезпечного наркоторгівця, перекривши заодно важливий канал доступу наркотиків в Україну.

Ну, а тепер — про менш приємні речі.


Навмисне вбивство Миколи Боброва ніхто доводити не збирається.

Так, він купував кокаїн через дилерську мережу Каракая. Тільки через неї багато хто діставав наркотики. До того ж сам Роман Каракай продюсера не вбивав. А хто з його людей безпосередньо причетний до цього — лишиться невідомим, бо справу про смерть наркозалежного Боброва від передозування не перекваліфікують на справу про зумисне вбивство. Каракаю без того не солодко. Для чого заморочуватися ще відкриттям додаткової справи…

Крапка.

Галю Чепелик досі приводять до тями в спеціальному реабілітаційному центрі. Вона ще толком нічого не може говорити. І, як підозрює Хмара, провідавши її, дах у дівчини таки підтікає після тижня в закритому приміщенні та інтенсивного шпигування героїном. Вона може назвати себе Анжелою Сонцевою, може Аллою Пугачовою, може Брітні Спірс чи Мадонною: лікарі сумніваються в її адекватності. До того ж на свій портрет, тобто — на портрет задоволеної життям співачки Сонцевої — нинішня Галя Чепелик, худа, з мішками під очима та сірим кольором обличчя, зовсім не схожа. Галю з часом передадуть батькам, їх уже викликали з Кіцмані, тільки попередили: вона — Галя Чепелик, а не Анжела Сонцева. Вона — їхня донька, яка вирішила пошукати щастя в Києві і в результаті вскочила в халепу. Інакше доведеться пояснювати багато речей, що виставлять їхню доньку в менш привабливому світлі, ніж тепер. Так що краще хай вона буде жертвою спокус великого міста.

Попередня
-= 91 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!