Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Форт

- Так Сер! – Цей кіт був чимсь особливим. Він був чорно-білим, причому ліва сторона сержанта була білою, а права чорною. Він був справжнім солдатом. Мужність, стійкість і відданість своїй справі чудово гармонували з його посадою. Солдати переговорюючись жартують, що Сержант Хвіст ніколи не був малим кошеням, він виліз з дула гармати і відразу став в стрій. Сам Сержант Хвіст гумору не розуміє.

- Доповідайте! – Сержант Хвіст був на цілу голову вищий від мене, це робило його ще могутнішим в моїх очах.

- За час несення варти ніяких незвичайних обставин не відбулось! Доповідав рядовий Пухнаст! – Жодної емоції на чорно білій морді, сірі очі наче штики дірявили мене. Рядові говорять, що до цього не можливо звикнути.

- Вільно. Можете йти до казарми, Ваша зміна, Рядовий Чесайло, в нього шерсть… ну… Рядовий Чесайло прибуде за п*ять хвилин, а я поки його заміню. – І все ж іноді в нього проявлялись приступи котячості і він міг ввійти в положення звичайних солодатів, але не надовго.

- Так точно, Сер! Дякую, Сер!

Я відразу скористався дверями через які ввійшов Сержант Хвіст і почимчикува до казарми, де мав би відсипатись пів дня після нічного чергування. Я думав про сержанта. Він кіт армії. Все життя він провів з мушкетом в руках і саблею за поясом. В нього не було сім’ї. Він був один. Хоча в цьому я помиляюсь. Його сім*я тут в рідній домівці – на Повітряно-морському форті класа «Д». І справді: ця команда разом вже понад десять років, десять років вони стережуть повітряно-морські кордони Арканії, десять років вони проходять пліч о пліч крізь вогонь і воду, десять років вони разом їдять, сплять патрулюють, чистять мушкети, заряжають, стріляють, потім знову чистять… вони навіть відригують не власною, а СПІЛЬНОЮ шерстю… десять років. Як тільки мене сюди перевили пів року назад, після мобілізації, я відразу відчув зв’язок між цими котами, це було більше ніж просто ідеальний прикордонна команда, яка розуміє один одного з пів слова, це була справжня сім*я.

Нарешті я вийшов на палубу, перейти яку мені залишалось, щоб спустить на нижній рівень в казарми і нарешті добряче відіспатись. Форт прокидався. Групка з п’яти полосатих майок синьо-білого кольору, несучи в лапах каструлі та весело махаючи хвостами, повільно, але впевнено пересувались в бік камбуза, для приготування сніданку. Як завжди риба, ох як вона приїлась! З мачти, перевісивши свій мушкет за спину, спускався вартовий. Він спритно чиплявся кігтями за і так уже розцарапану мачту і також не поспішаючи спускався, натомість, його зміна, яка вже від душі виспалась і поснідала, надівши брезентовий плащ, хвацько пошкарябалась в гору з іншої сторони. Ще три рижих кота в полосатих майках швабрами мили палубу. Один з них явно не виспався і просто засинав на швабрі, і лише шльопання хвостів уважних товаришів, по його вусатій морді не давало йому заснути.

В сьому цьому була якась особлива магія. Магія гармонії. Від цього ставало легше - всі неспокійні думки відходили, а на душі стало весело. Після таких моментів аж з’являється плюс в нічних чергуваннях, але вже ж після секундних роздумів повертаєшся на палубу і розумієш: що денні чергування куди краще.

Я пересікав щойно помиту палубу але мене зупинив крик дозорного з мачти: «ГРИФОН НА 12 ГОДИН!». Посеред хмар з’явилась точка і вона швидко наближалась по дуже хвилястій траекторії. Грифон ніяк не міг летіти прямо і його то заносило в бік, то сильно піднімало, було видно, що він сильно знесилений. В нього на спині сиділа постать у чорному каптурі, точніше вона на ньому лежала. Наїзник був знесилений не менше за грифона. З останніх сил долітаючи до нашого форта він не розрахував способу приземлення і замість посадки він врізався в мачту і рухнув на палубу. На секунду на палубі все завмерло і відразу ожило з величезним темпом.

Попередня
-= 2 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 10.

Останній коментар

Robzaf 21.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Evadyj 21.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Evaudj 21.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар