Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > 1984

В принципі, членство у цих трьох групах не є спадковим. Дитина від батьків з Внутрішньої Партії є теоретично не народженою у Внутрішню Партію. Прийом до одної з цих гілок Партії відбувається за допомогою екзаменування, що проводиться у віці шістнадцяти років. При цьому немає жодної расової дискримінації, чи будь-якого помітного панування однієї області над іншою. Євреїв, Негрів, Південних Американців чистої Індіанської крові можна побачити на найвищих посадах у Партії, а ці адміністратори будь-якого району є завжди підібраними з корінних мешканців цього ж таки району. У жодній частині Океанії ці корінні мешканці не мають того відчуття, що вони є колоніальним населенням керованим з дуже далекої столиці. Океанія не має столиці, а її номінальний голова це персона про чиє місцезнаходження ніхто не знає. Окрім того, що Англійська мова переважно використовується при цьому, ЛІНГВА ФРАНКА і Новосурж є офіційними державними мовами, і це жодним чином не є централізованим. Її правителі не пов’язані разом за допомогою кровного зв’язку, але за допомогою суворого дотримання і прихильності до загальної спільної доктрини. Це правда те, що наше суспільство є розшарованим, і то дуже жорстко розшарованим, через що на перший погляд воно має спадкові риси.

При цьому було набагато менше руху вперед та назад між цими різними групами , що траплявся у часи капіталізму або навіть у допромисловій ері. Між цими двома гілками Партії є цілком певна, постійна величина взаємообміну, але лише у такій кількості яка зможе забезпечити аби слабкі і кволі ланки були виключені з Внутрішньої Партії і щоб ті амбіційні члени Зовнішньої Партії стали нешкідливі та безпечні за допомогою надання їм можливості просування угору. Пролетарії, на практиці, не мають жодного дозволу або можливості для вступу до Партії. Ті найбільш обдаровані серед них, які можуть з високою ймовірністю перетворитись на ядро невдоволення, лише просто відстежуються за допомогою Поліції Думок та ліквідуються. Але цей стан справ не є неодмінно сталим, це навіть не принципове питання. Ця Партія не є класом у тому старому розумінні цього слова. Вона не ставить собі мети у передачі влади до своїх власних дітей, як такої; а якщо не буде жодного іншого шляху для втримання даних найбільш здатних людей на верхівці, то вона зможе бути цілковито готовою до поповнення повністю, може бути ідеальним попередньо підготованим поповненням цілковито новим поколінням з цих рядів пролетаріату. У найбільш вирішальні та критичні роки, той факт що ця Партія не мала спадкової основи був великою перевагою щодо нейтралізації спротиву та будь-якої опозиції. Цей найбільш старий різновид Соціалісту, якого було добряче навчено боротися проти чогось що звалося “класовими привілеями” припускав що те що не є спадковим не може бути сталим. Він не бачив що ця послідовна безперервність олігархії не має жодної потреби бути фізичною, він навіть не зробив зупинки аби зрозуміти та усвідомити що спадкова аристократія завжди була недовговічною, у той час як пристосувальницькі організації такі як Католицька Церква іноді залишалися в живих протягом сотен або тисяч років. Квінтесенцією олігархічного правління є не спадщина від батька до сина, але ця сталість та тривалість певного, відомого та постійного світогляду і певного,відомого та постійного трибу життя, нав’язаних за допомогою цієї мертвенної байдужості на противагу тій живій активності. Правляча група є правлячою групою доти доки вона може призначати своїх спадкоємців. Ця Партія не стурбована увічненням своєї крові, але увічненням власне себе. ХТО володіє владою є неважливим, за умови що ця ієрархічна структура залишається завжди незмінно тою самою.

Усі ці вірування, звички, смаки, емоції, розумові соціальні установки що характеризують наш час є насправді навмисно спланованими задля підтримки даної таємничої чарівності та сили цієї Партії, і попередження та запобігання тій істинній природі сучасності від того аби вона була сприйнята та усвідомлена. Фізичне повстання, або будь-який попередній рух у напрямку повстання, є у наші дні неможливим. У цих пролетаріях немає цілковито нічого чого б варто було боятися. Полишені на самих себе, вони будуть продовжувати від покоління до покоління і від сторіччя до сторіччя, працювати, розмножуватися та помирати, не лише без будь-якої спонуки повстати, але й без тієї сили осягнення що цей світ може бути зовсім іншим ніж він є. Вони можуть стати небезпечними лише у тому випадку якщо внаслідок цього прогресу промислової техніки буде необхідно надавати їм освіту на більш високому рівні; але,відтоді як військове та торгівельне суперництво вже більше не є важливим, цей рівень народної освіти є насправді занепалим і зниклим. Яких саме переконань ці маси дотримуються чи не дотримуються виглядає цілком як справа незначуща. Вони можуть бути обдаровані інтелектуальною свободою тому що вони не мають жодного інтелекту. Для члена Партії, з іншого боку, навіть жодного ані найкрихітнішого відхилення від переконання з найбільш неважливої і дріб’язкової теми не може бути дозволено та допущено.

Попередня
-= 83 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 10.

Останній коментар

KennethQueep 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Irinsma 12.04.2024

Is there any of the moderators, because I can not answer a new topic?
Maybe I'm doing something wrong?
Need your help.
Yours faithfully.


SerghoarD 12.04.2024

Коментар буде відображений після підтвердження модератором


Додати коментар