Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Бенкет Стерв'ятників

- Його вбив Біс. І королева знову стала регентом при своєму синові.

- Ось як? - Жінка на Залізному Троні... Аріанна подумала і вирішила, що це до кращого. Чим більше лорди Семи Королівств звикнуть до правління королеви Серсеї, тим легше їм буде схилити коліно перед королевою Мірцеллою. Лорд Тайвін був небезпечним супротивником, і без нього вороги Дорна стануть набагато слабкіше. Ланістери вбивають один одного - як це мило. - А що стало з карликом?

- Він утік. Серсея обіцяла лордство тому, хто доставить їй голову. - Аріс притиснув принцесу до колони, його рука знайшла її груди. Втупившись у неї довгим поцілунком, він став піднімати її спідниці, але Аріанна зі сміхом вивернулася.

- Я розумію, як розбурхує кров боротьба за престол, але зараз у нас на це немає часу. Пізніше. - Вона погладила його по щоці. - Чи були які-небудь ускладнення?

- Тільки Трістан. Він хотів сидіти у ліжку Мірцелли і грати з нею в кайвассу.

- Він перехворів краснухою в чотири роки, я ж вам казала. Другий раз нею заразитися не можна. Треба було сказати, що у неї сіра хвороба, це б його відлякало.

- Його то так, але не мейстера.

- Так, Калеотт... Він хотів оглянути?

- Я описав йому червоні цятки у неї на обличчі, і він сказав, що це відбудеться тільки само собою. Дав мені бальзам для полегшення сверблячки.

Діти старше десяти років від краснухи не вмирають, але для дорослих вона буває смертельна, а мейстер Калеотт в дитинстві нею не хворів. Аріанна дізналася про це, коли сама у вісім років підчепила краснуху.

- Добре. А служниця? Вона досить переконлива?

- Якщо близько не підходити. Біс її обрав саме з такою метою серед безлічі дівчаток знатного роду. Мірцелла допомогла їй завити волосся і сама намалювала плями у неї на обличчі. Вони з нею далекі родички. У Ланніспорті повним повно різних Ланні, Ланнетів і Лантелів, і у всіх у них волосся жовті. В нічній сорочці Мірцелли, намазана бальзамом мейстера і при тьмяному світлі вона навіть мене провела б. Куди важче було знайти заміну мені самому. По зростанню мені ближче всіх Дейк, але він занадто товстий, тому я надів свої обладунки на Ролдера і велів йому опустити забрало. Він на три дюйми нижче, ніж я, але авось цього ніхто не помітить, поки мене поряд немає. Притому він не буде виходити з покоїв Мірцелли.

- Нам потрібно всього кілька днів. До того часу принцеса буде поза досяжності мого батька.

- Де ж це? - Він зарився обличчям у її шию. - Вам не здається, що пора відкрити мені іншу частину плану?

Сміючись, вона відштовхнула його.

- Зараз нам пора рушати в дорогу.

Місяць увінчав голову Місячної Діви, коли кавалькада, залишивши руїни Шандистона, рушила на північний захід. Сір Аріс і Аріанна їхали на чолі, Мірцелла на жвавій кобилці - між ними. Гаррин і Сільва йшли позаду, два дорнійських лицаря замикали колону. Нас семеро , вперше помітила Аріанна, і це здалося їй добрим знаком. Сім вершників на шляху до слави. Коли небудь співаки обессмертят їх усіх. Дрю хотів зібрати побільше народу, але це привернуло б до них небажану увагу, і кожен зайвий чоловік збільшує небезпеку зради. Так принаймні вчив Аріанну батько. Доран Мартелл, навіть будучи молодше і міцніше, дотримувався обережності і був прихильником замовчувань і таємниць. Пора йому скласти свій тягар, але вона не допустить ні найменшого збитку для його персони і його честі. Нехай доживає свій вік у Водних Садах, оточений усміхненими дітьми, лимонами і апельсинами. І Квентін, до речі, може скласти йому компанію. Коли вона коронує Мірцеллу і звільнить піщаних змійок, під її знамена стане весь Дорн. Айронвуди можуть скільки завгодно говорити на користь Квентіна - поодинці вони не небезпечні. Якщо ж вони перекинуться до Томена і Ланістерів, вона велить Темній Зірці вивести їх під корінь.

- Я втомилася, - поскаржилася Мірцелла після декількох годин в сідлі. - Чи Далеко ще? І куди ми їдемо?

- Принцеса Аріанна доставить вашу величність туди, де ви будете в безпеці, - запевнив її сір Аріс.

- Шлях ще довгий, - сказала Аріанна, - але коли ми доберемося до Зеленої Крові, стане легше. Там нас зустрінуть люди Гаррина, річкові сироти. Вони водять свої човни на жердинах вгору і вниз по Зеленій Крові та її притоках, рибалять, збирають плоди і виконують багато інших робіт.

- Вірно, - весело підтвердив Гаррин. - Ми живемо на воді, граємо, співаємо і танцюємо. Крім того, ми хороші лікарі. Моя матуся - найкраща повитуха у всьому Вестеросі, а батько вміє зводити бородавки.

- Які ж ви сироти, якщо у вас є батьки? - запитала Мірцелла.

- Вони ройнари, - пояснила Аріанна, - і їх матір'ю була річка Ройн.

Попередня
-= 139 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!