Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Чужинці

Переді мною відкрився великий віртуальний кольоровий документ к картинками, схемами, визначеннями та опис планет, супутників та їхнім населенням і усього, що мені, виявляється, потрібне.

Я поринула в безліч інформації, яка віртуально оточила мене зі всіх сторін, ніби я потрапила в прозору кулю, в якій безліч яскравих картинок та багато насиченого кольору тексту.

 

5

 

Отже, почнемо.

Ми живемо в зоряній системі Таліус, в якій нараховується дванадцять планет. Звичайних планет, не карликових чи тому подібних. Карликових ще більше.

Перша, найближча, планета до зірки Таліус - це планета Аза. Вона розташована занадто близько до зірки, щоб її населяти, тому тільки термічно захищені космічні кораблі можуть підходити так близько до Таліуса та сідати на поверхню Ази. Ці кораблі безпілотні, вони викопують корисні копалини на самій поверхні планети.

Друга планета від зірки Таліус - це Мото. На цій планеті теж дуже спекотно та радіаційно, але абсолюти пристосувалися жити в таких умовах: їх життя відбувається в самісіньких пустелях, але в захисних містах, щоб не перегрітися, захисний шар яких не підпускає спеку та радіацію. Всередині планета не така гаряча, тому абсолюти п’ють з підземних річок, а міста уходять далеко під поверхню, але більша частина міст саме на поверхні, де розташовано багато зоряних панелей, через які отримують зоряну енергію, яка так потрібна для життя та видобування корисних копалин. В цих же містах розводять рослини, подалі від зоряної радіації та нестерпної спеки.

Третя планета від Таліуса - це Жур, моя рідна, але вона вже вичерпала усі свої потенціали. Точніше, це ми все вичерпали з нашої рідної планеті. А інакше не може бути. Мабуть. Населення абсолютів постійно збільшується, потрібно більше території, їжі та енергії. Ми провинні жити в злагоді з природою, тримати природний баланс. Це все теоретично. Це в теорії, а на практиці виходить все по-іншому.

Четверта планета від нашої зірки - планета Ката. Але в даному випадку нас цікавить  її супутник Орі, на якому абсолюти живуть хорошим життям. Цей супутник має густі ліси, багато річок та морів. Туди біжать піти від індустріалізації, урбанізації. Цей супутник дуже дорогий: на ньому дуже-дуже, занадто дорогі ділянки землі. Ті, хто зміг собі дозволити купити за таку ціну шматок незайманої території, живуть в злагоді з природою.  Орі охороняється як заповідник. Тому будувати житло можна лише з природного пошкодженого матеріалу, наприклад, якщо дерево само впало. Рубати здорові рослини не можна. На Орі місцевих мешканців не знайдено.

Ще є одне диво - це супутник Дека супутника Орі. Дека - невеличке космічне тіло. Але на ньому є, як не дивно, місцеве населення. Місцевих назвали, незалежно від назви, яку вони дали самі собі, Небі. ДНК абсолютів зв’язали з ДНК небів - і отримали АбсоНебі. Що небі, що абсонебі живуть в злагоді з природою та між собою. Абсолюти залишились на Дека, продовжують вивчення та ставлять експерименти. Бувають сутички місцевих з абсолютами.

П’ята планета від зірки Таліус - це планета Зуба. Абсолюти зуміли вплинути на ДНК місцевих, яких назвали Вети, змінили місцевих, тобто ветів, - і отримали з ветів нових мешканців планети Зуба - аветів. Абсолюти залишились на Зубі, виховують аветів по новим правилам, як абсолютів. Ніхто не проти, бо діти народжуються вже аветами, а свою дитину будеш любити такою, яка вона є.

Попередня
-= 6 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!