Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Фотографія на пакеті

- А той піротехнік, що змайстрував вам цей пристрій, башковитий хлопець. Тонка робота. Не відрізниш від справжнього. І якби я зголосився на обшук вашої кімнати, як це пропонував Левко, ми б добряче попотіли, перш ніж знайшли вибухівку. А так ви самі принесли її сюди. Нам навіть не довелося себе утруднювати.

Пан вдоволено посміхнувся.

– Так на котру годину, кажете, назначено вибух?

Він повернувся в наш бік і враз сполотнів.

- На цю мить! – почувся збоку Ларисин голос.

Я крутнув головою: Лариса стояла осторонь від усіх, обома руками стискаючи націлений на Міністра мініатюрний пістолет. Вилучивши бомбу, про дівчину забули, і вона блискуче з цього скористалася.

Пролунав перший невдалий постріл. При всій своїй відвазі Лариса, певно, зовсім не вміла стріляти. Друга куля також ні в кого не влучила.

Оговтавшись від першого переляку, Левко вихопив з-за паска зброю. Тієї ж миті, хвицнувши ногою того, хто стояв позаду мене, я гепнувся на Ларису, валячи її на підлогу. Два постріли пролунали майже одночасно. Куля Левка подряпала мені плече. Постріл того хлопця, якого я хвицнув, змусив упасти на підлогу Міністра. Затим на мене навалилося чиєсь важке тіло. Піді мною зойкнула Лариса, та й сам я ледь не задихнувся від задушливого запаху поту і надмірної ваги котрогось з Міністрових охоронців, який до всього іншого ще й викручував мені руки.

Нас розтягли по різних кутках. Я опинився на підлозі між двома кріслами. Прямо в лоба мені сміялося чорне дуло. Воно весь час відволікало, і я не міг зосередитись на тому, що говорив сивий пан. Після ганебного падіння на підлогу, яке врятувало йому життя, Міністр уже не міг витримувати гонорову позу і перетворився на звичайнісінького розлютованого дідугана.

- Ну ось що, годі з ними цяцькатися! – В його голосі все ще бринів переляк. – Давай-но торбу.

Левко з готовністю подав пану чорний шкіряний кейс. Міністр висипав туди вилучені у мене фотографії, зверху поклав годинник. Замкнув на ключ і пристебнув до ручки кільце наручників. Друге брязнуло на моєму правому зап’ястку. Всередині у мене все заніміло.

Попередня
-= 21 =-
Наступна
Коментувати тут. Постів 1.

Останній коментар