Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

Таня лише могла уявити, скільки сили знадобилося цій жінці, щоб визнати себе слабкою, сказати самій собі, що таки доведеться змиритися з долею, більше не протистояти зустрічному тиску, а піддатись йому: просто не підніматися після падіння, і вже не йти далі, не йти швидше...

Вона зрозуміла, що повинна віддати належне мамі: зберегти її таємни-цю, а головне те відчуття щастя до самої смерті. Насправді, Таня давно десь глибоко всередині все це знала, та лише зараз утвердила в собі рішення, прийняти сторону матері й вже не жаліти сина. Не турбуватись: “А що він відчує? Йому ж буде боляче! А як він житиме далі?”. Хіба вона могла зро-бити це ліпше, а ніж це зробила вже мати?

Після розмови з мамою Тані й спалося краще. Хоч стільки всього тра-пилося за останні кілька годин, стільки всього переговорено, стільки рішень переприйнято, вона таки заснула із спокоєм в серці. Якось безтурботно стало на душі, ніби всі проблеми враз вирішились, і тепер відпочити від них можна, взагалі забути про їхнє існування.

Таню поволі поглинав сон, напружені за день думки довго не хотіли втрачати тонус і все крутилися, крутилися в голові. Щойно відчувши, як хтось приліг поряд, рівно дихаючи, й собі почав піддаватись сну, Таня заснула.

Емоції вгамувались, довколо стало тихо, та й всередині нічого не шуміло. Таня спала довго, можливо, кілька хвилин... Крізь сон вона відчу-вала, як хтось ніжно-ніжно її обнімав.

Хтось!!!

Таня аж підскочила – біля неї ж не Тóбі лежить, а Костя, з яким вона нещодавно збиралася розірвати стосунки, бо ж почуттів ніяких до нього не мала, а головне так їй зробити наказав Тóбі.

Але тепер вона повинна забути все, що він їй зранку говорив, а тримати в пам'яті лише слова мами. Проігнорувати умови, які Тóбі висунув для оста-точного налагождення їхніх стосунків, Таня раніше ніколи б не посміла. Тепер доведеться не лише ними знехтувати, а ще й переконати Тóбі, що чинить вона чи не найправильніше в своєму житті. І вона зможе, знайде потрібні слова, і він знову її зрозуміє, бо знає, на що вона здатна заради тієї, що покаже якою може бути справжня мати... бути для неї.

Попередня
-= 107 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!