Слава ЗСУ!

знайди книгу для душі...

Читай онлайн! Читай онлайн українською безкоштовно > Книги > Футбольний роман

В якийсь момент втомлена величезною кількістю операцій з перекладу Таня вирішила зробити перерву.

— Я на балкон – подихаю свіжим повітрям.

Таня не встигла й один ковточок повітря вхопити, як на балконі з'явився той, від кого вона власне й тікала. Ледь не з розпачем в голосі, вона запитала.

— Ти не взяв з собою сигарет?

— Я ж не курю.

— А я помітила, що ти і не п'єш. Спортсмен?

— Просто я вже кинув. – Тані дуже хотілось, щоб сказане було жартом, тому засміялась, та хлопець продовжив. – Одного разу прийшов зранку додому, а звідки не пам'ятав. Тоді взагалі нічого не міг згадати – до такої клініки допився. Пам'ятаю тільки двері відчинила мама. А ще її очі – так за мене злякалася... Я й кинув. Не так через своє здоров'я, як задля мами.

— Зачекай. Я по сигарети. Прийду – продовжиш. – Як не дивно, але Таня повернулася. Її так сильно зацікавив співрозмовник. Вона ж все життя, крім Вадима та Ростика, хлопців більше не бачила, а тут такий кадр попався.

— Я ще трішки спортсмен. Колись грав, в школі, потім за місцеві клуби. Так, де більше заплатять.

— Грав у що?..

— Футбол звісно.

Звісно футбол! А що – інших видів спорту не існує? Так, футбол масовий вид, але є ще гандбол, баскетбол, бейсбол, волейбол, тобто м'ячик можна не лише ногами копати.

Це просто в Тані вже виробилося своєрідне ставлення до футболу і до футболістів, і до всього, що хоч трішки нагадує їй про Тόбі. Насправді, нічого проти футболу, як виду спорту, вона не мала, бо ж такі спортсмени виростають на футболі. А потім, незабаром після досягнення повноліття, кидають і пити, і курити.

Все ж футбол вимагає іншого. Це не так вже просто півтори години бігати від одних воріт до інших. Нападник, наприклад, за матч долає до десяти кілометрів. Яка ж йому потрібна фізична підготовка, щоб потім сил вистачало ще хоч на щось? Навіть професіонали зі стажем в десятки років регулярно обстежуються, а випадки, коли футболіст помирав просто на полі, траплялися саме через недогляд лікарів. Буває серце не витримує наван-тажень... А хто ж його на поле випустив зі слабким серцем?!

Попередня
-= 71 =-
Наступна
Коментувати тут.

Ваш коментар буде першим!